E, ovako treba... > Metalni čamci
od virtuale do reale
Zoran T:
To moze da se izbegne ovakvim zakosenijim pramcem ali mi to uzrokuje gubitak brzine 1-2kmh odnosno skracenje vll.To na slikama sam radio projekat za jedrilicu-pasaru ceka swing ring i rc komande za probu.Iste je duzinekao i metalni camac. na penhtu bi. bila nesto sporija od njega a na vetar bi to bilo turisticki gledano ok.
Zoran T:
Na ovakav camac sa ovakvim pramcem kad te pogodi talas od skoro1m visine i oko 12kmh ko u nedelju sto je bilo pod uglom kako se inace i seku kad mora cemac ne gubi pravac ne zanosi i ne gubi na brzini iako ga tera tom4 koji je generalno slabasan.Talas prakricno nalece na spic podize camac .razbija se i. prolazi ispod.
Zoran T:
Rezime dobio sam duzu vl samim tim vecu brzinu i smanjen otpor neobican izgled ukupnu duzinu camca ispod 5m zbog registracije.Kad prodje merenje i tehnicki dobit ce tu najverovatnije i stepenice za laksi ulaz i izlaz kupanje itd.Neobicno izgleda iznad vode ali ispod i na vl je vrlo ostar.Uz jaku kosavu i talasr oce i da prska al manje vise svaki prska na vetru.Kad mi nameste video stavljam pa ce biti puno jasnije.
Zoran T:
Koja je ovo elisa sa njom nece tomos u obrtaje a gura od 8-12
georgije:
Dobar camac, dobar.
Bilo bi interesantno pramac nekako zavrsiti kao "Ulstein X-Bow" - 'naopako okrenuti' pramac :)
http://www.ulstein.com/Kunder/ulstein/cms66.nsf/$all/0B7579F9FA87C092C12576CF004D2778?open&qm=wcm_2,19,2,2,4,0
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju