E moj Kap... Ako Tohatsu motora nema mnogo na ovim nasem trzistu,ne znaci da nisu dobri...Cak sta vise,ako nisu bolji od Honde i Yamahe ,nisu ni losiji sigurno...Na Hrvatskom se primorju kunu u Tohatsu motore i jako su rasprostranjeni i dobro pokriveni servisnom podrskom...I sto se tice izbora ood ova dva nova motora glasam za Tohatsu zbog vece snage i nimalo slabijeg kvaliteta sigurno.. E sad da se nadovezem na Zankikijev post oko novog i polovnog motora...Vec vise od 25 godina se druzim sa vanbrodskim motorima i uvijek su bili polovni...stim da su uvjek kupovani sa vrlo malo radnih satii servisirani...Bilo je tu tomosa 4 i 18.,veterok 8ks,vihor 30 ks,jedan muzejski Kenig 33 ks,par dzonsona i vise Yamaha raznih snaga...vozilo se tu i po par sati u cugu sa teretom.. i nikad ali bas nikad nisam ostao u kvaru

naravno redovno servisirani,a gledao sam motora u garanciji u koje su vlasnici gledali bespomocno,zato sto su mislili da ako su kupili novi motor,da netreba ni ulje da se mijenja,i kad ga promijene sipaju od kosilica... Raspisah se,nema Lsi-a..

Tako da bih ja stavio na taj komander Yamahu autolube od 50 ks,servisiranu,novijeg datuma i cepaj bez da brines o brzini i eventualnim kvarovima.. pozz