E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA
Ladno pivo -pomoću solarnih panela
ronac:
Ljudi,nema tu puno pameti,das 2000-2500 evra za "Vitrifrigo" brodski frizider i resis sve probleme.Kod mene 7 godina radi bez ikakvih problema pa i kada je u kabini gde stoji temperatura +45°C.
ljuba015:
--- Citat: Kapetan 23, 01, 2015, 15:20:28 posle podne ---
--- Citat: latin 23, 01, 2015, 14:25:00 posle podne ---Ja na brodici imam elektroluxa i radi odlično. Boca mi traje oko 27 dana kad je na minimumu što je dovoljno da dobro ohladi piće čak i da smrzne nešto što stoji duže u njemu. Iznad izduva nad frižiderom imam montiran kuler od kompjutera u zidu brodice, povezan na mali solarni panel od 5w koji izvlači vruć vazduh iz izduva frižidera 114 hi
--- Kraj citata ---
moze li neko da objasni sta ventilacija znaci za hladjenje ? znam da je bitna imam je ali nisam siguran kako ceo sistem funkcionise.
Mislim da kada bismo to shvatili da ne bi bilo razlicitih iskustava
--- Kraj citata ---
plinski frizideri rade na principu izmenjivaca toplote... pretvaranje amonijaka iz tecnog u gasovito stanje, pa opet u tecno. Sto je brza cirkulacija bolje je hladjenje... zbog toga se i trazi dobro provetravanje, da bi izmenjivaci mogli sto bolje da funkcijonisu. Ovde je bitan faktor da plamicak besprekorno bude u vertikalnom pravcu, pa stoga i nastaje problem upotrebe plinskih frizidera na plovilima, jer plamicak pri ljuljanju smanjuje efikasnost grajanja, a samim tim slabija je cirkulacija gasa sto prouzrokuje slabije hladjenje.
zankiki:
@ronac: tu baš ima mnogo pameti, jer mnogi godinama plove i uživaju na plovilima koje vrede koliko tvoj frižider. E, a pameti treba da se nadje rešenje koje funkcioniše za male pare. Mi smo se prošle godine siti navozali i imali ispravnu hranu u electroluxu koji je polovan bio oko 50e.
@ljuba015: istina, ali ne plovimo mi po moru pa da se ljuljamo non stop. Dunav je 90% vremena miran...
Kapetan:
--- Citat: zankiki 23, 01, 2015, 20:15:54 posle podne ---@ljuba015: istina, ali ne plovimo mi po moru pa da se ljuljamo non stop. Dunav je 90% vremena miran...
--- Kraj citata ---
mislim da je problem ako se camac nagne a stalno je nagnut na neku stranu ... onda plamicak ne bije gde treba ...
ronac:
--- Citat: zankiki 23, 01, 2015, 20:15:54 posle podne ---@ronac: tu baš ima mnogo pameti, jer mnogi godinama plove i uživaju na plovilima koje vrede koliko tvoj frižider. E, a pameti treba da se nadje rešenje koje funkcioniše za male pare. Mi smo se prošle godine siti navozali i imali ispravnu hranu u electroluxu koji je polovan bio oko 50e.
@ljuba015: istina, ali ne plovimo mi po moru pa da se ljuljamo non stop. Dunav je 90% vremena miran...
--- Kraj citata ---
Ma ja na mom starom brodu promenio cetiri frizidera ,krpio,cistio nosio u Zemun kod servisera,i nikada kad je leto bas vruce nisam popio ladno pivo.Za hranu koliko toliko ok,dok zvezda ne upece,a onda no125
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju