E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA
Ladno pivo -pomoću solarnih panela
tangabravo:
Danas se vraćam sa terena a upržilo i ja ožedneo i normalno mislim o ladnom pivu pa se onda prebacim na more i barku i ladno pivo , ali vraga -nema ga frižider. Da se uozbiljimo- nabavio bih najmanji frižiderčić koji bih mogao da napajam sa solarnih panela pa me zanima kolko ima malih -gabaritno,pošto sam ograničen sa prostorom- i koliko mi treba minimum panela da bi to funkcionisalo. Predpopstavljam da mi treba i neki akumulator da zatvori krug a to bih skinuo sa kola dok su parkirana i naravno pošto je šta pošto je to od svega najbitnije . E sada imate vremena pa se zanimajte a meni rešite problem , a kada me posetite na "belu ladju" dodje ladno pivce 114 114 114
Dobro more
broker975fx:
Možda ti je bolja varijanta, čitaj jeftinija, da razmišljaš o nekom fridžu na plin. Plin sve jedno koristiš za neki rešo ili nešto slično pa ga onda upariš sa fridžom i ako imaš sreće da radi kako treba imaš čak i led. Meni nažalost nikad nije radio kako treba. Što se tiče struje i solara pored akumulatora potreban ti je i kvalitetniji sinusni invertor i malo jači akumulator. Teško ćeš ti voziti taj auto sa tim akumulatorom :)
Kapetan:
retko kada su brodski frizicderi fabricki ... obicno se naprave u nekoj sulpljini a pored se stavi kompresor koji ima dobru ventilaciju ...
nikako ne idi na 220v kompresor nego nadji neki na 12 v ...
Kapetan:
sa slike ce ti biti jasnije... a kompru pravis gde odgovara... plin i brod... ja sam ga izbacio ... achtung dichtung i 56568
sale.m79:
I batrija 200ah i naravno odgovarajuci panel ili agregat
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju