E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..
Digitalna televizija na brodu dvb t2
Spaske991:
Postovani drugari nauticari, od skoro sam vlasnik jednog lepog brodica, pa me upravo intersuje tv na brodu. Nije neophodan ali nije lose da se ima za neku tekmu i tako nesto. Nemam nikakva iskustva i ovo mi je prvo plovilo u zivotu. Kupio bih Tv sa svom dodatnom opremom da mogu da ga postavim. Jos da napomenem da na brodu nemam uticnici za struju standardnu. Led osvetljenje, muzika su povezani na jedan manji akumulator i to je to. Sta se dobro pokazalo i sta mi je sve potrebno. Unapred zahvaalan novi clan ovog foruma! kgk
Misha D:
Led tv na 12V je mali potrosac.
Takodje ti treba dvbt2 reciver na 12V ako on vec nije ugradjen u tv.
Dovoljna je mala loga antena od 600-700 din na buvljaku.
Moze se naci Tesla tv na 12V za oko 120-150e, ili neki drugi koji ima izvan tv mali trafo ispravljac sa 220 na 12V.
Mnogo je bitno da se vodi racuna koja je zica - a koja +.
Akumulator dubokoprazneci od min 70Ah ce ti pokriti svetla i tv . Obican startni akumulator nece dugo trajati
vepar:
Mislim da je mnogo bolje uzeti inverter sa 12 na 220v nego se bazirati na 12v. Izbor tv-a na 220 sa integrisanim dvb T2 tjunerom je ogroman a neki mali kvazi sinusni inverter je sada dzab dzabe... a ostaje 220 uticnica za kojesta lap top, punjace, mikser, secko.... i NEMA BRDA KABLOVA 2 DALJINCA, SKRNAVIH DVBT2 TJUNERA... A umesto loga antene bih predlozio omnidirekcionu antenu firme Dual, ima ekstra signal bas svuda, nema okretanja i stelovanja antene i dugotrajna je.
vepar:
P.S. Startni akomulator ce isto odraditi posao bez problema ako ima adekvatno punjenje. Pod time mislim na solarce ili da se redovno puni sa motora, po mogucstvu brodskog...
zankiki:
Zavisi i od gabarita broda, neko ima 2 sijalice i 1 akumulator, a neki imaju 300-400Ah u rezervi, 220 redovno razučenu po brodu...
Meni je isto TV na 220, najobičniji set top box povezan na monitor sa zvučnicima... Monitor troši manje struje od tv-a, ne treba ti daljinski, čim upališ settop box i on se pali... A i nadješ polovan 20" za 3000....
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju