Posle nekih dva meseca intenzivnog pregledanja sajtova za prodaju plovila u Holandiji, da iznesem neka zapazanja

Neverovatno je koliko su nezainteresovani da daju vise informacija od onoga sto su stavili u oglas. A ono sto je navedeno je toliko sturo da jednostavno nemate minimum podataka da biste mogli da izvedete zakljucak da li vam to plovilo odgovara ili ne. Dimenzije plovila su uglavnom pausalne a tezina se jako retko spominje. Na 80 % mailova nema odgovora, samo jedan mi je poslao dodatne slike. Jedna zena mi je poslala mail da ne zeli da mi proda brod jer je to sto trazim jako komplikovano (trazio sam mere i ako se dogovorimo, potvrdu da nije bio zaveden u registar). Zato cete na slikama skoro svakog oglasa skoro u prvom planu videti

, televizo, plinski sporet i ostale gluposti koje su nama krajnje nebitne

. Nevereovatno koliko je taj narod nepristupacan i nepredusretljiv. Valjda smo mi navikli na nas nacin da sve moze a nista ne mora

. Ono nase cuveno "Nema problema" i nije tako lose, smuljamo nekako ali se ipak zavrsi posao. Ali, posto ja ne zurim, nadam se da ce nesto da iskrsne do proleca.