E, ovako treba... > Plovila

Jeftino u NL

<< < (26/91) > >>

budens72:
uf...teška tema.....   želje-mogućnosti.....  ponuda...polovno-novo....  Srbija.....   teško... ali ljubav je jača....finansije-uf...opet teško....

svako onako kako može i kako misli da je najbolje....  u svakom slučaju nije loše predložiti... pa sad....

Ljuba:

--- Citat: Misha D  04, 04, 2015, 14:57:04 posle podne ---Ubedjivati i navlaciti pocetnike, bez iskustva u sredjivanju plovila, da ce jeftino na kraju proci kupovanjem krseva za desetak hiljada u NL je neodgovorno.

--- Kraj citata ---
Tu se slažem, ko to nije radio a uđe u to čeka ga težak period u životu. Ja sam kupio brod ovde, skoro sasvim sređen ali opet mi je trebalo jače od mesec dana skoro svakodnevnog rada da more sitnica na brodu prilagodim mojim zahtevima i privedem nameni. Da li je to bio nedotegnut šaraf, odlepljena postava, žica labavo vezana, nepodmazana šarka...takvih stvari bude gomila a mogu da zamislim kako tek izgleda generalno sređivanje, to ume da se pretvori u noćnu moru.
Ali nije baš sve u NL u tom rangu cena krš, ipak se ne može meriti njihova i naša brodogradnja, kvalitet materijala i izvedenih radova, brodski lim i onaj uvezeni iz Rumunije koji ni za q. ne valja. Dok sam tražio brod imao sam prilike svašta da vidim pa tako i plovila stara 5-6 godina koja su kudikamo gore izgledala nego ti "krševi" tamo.

--- Citat ---Moje plovilo je van kategorije ove teme i njegovom kupovinom nisam upao u zamku da cu odmah imati nesto sto je komforno i bezbedno za pocetnih desetak hiljada.
Svako domace plovilo ispod 30.000e ili strano ispod 100.000e ne zasluzuje moju paznju i vreme.

--- Kraj citata ---
To je strogo individualna stvar, neko jednostavno neće (ili prosto ne može) da utuče velike pare u to i zadovoljiće se sa uloženih 10k u solidno plovilo i tako sebi priušti uživanje i zadovoljstvo. Ko je zadnjih 15-20 god. obitavao na Malim Vodama sigurno se seća Pere Bevande i Steve Bosanca, imali su krševe od brodova ali su znali da uživaju bolje i više nego neki sa luksuznim lađama koji su stalno napeti i pod pritiskom.

--- Citat ---Mnogo njih znam koji vec desetak godina pokusavaju da se izvuku iz pocetne greske i zamisli da ce oni to brzo i jeftino srediti, a jos uvek gube vreme i zivce sa majstorima.

--- Kraj citata ---
Nažalost to jeste tako. Društvo nam se raspalo po svim šavovima a kako jedno vuče drugo, došli smo na to da moramo izvoditi svakojake vratolomije ne bi li ostvarili svoj san. Pravih majstora skoro da i nema, nestali su jer nisu mogli da naplate svoje u ovakvoj bedi a njihovo mesto zauzeli su kojekakvi dunsteri i sad imamo situaciju da ja recimo servis motora radim kod Peke u Banovcima jer njemu jedino verujem a on se čovek čudi kako u ovolikom Beogradu to ne mogu da uradim valjano. Ne mogu jer sam video kako rade ti bizgovi, koje nam priče i šarene laže pričaju, jedna totalna neodgovornost i bezobrazluk.
Na stranu to što sam za sve ove godine morao na kraju skoro sve sam da savladam, "majstori" su me na to naterali.

zankiki:
Trebalo bi odmah razlučiti šta smatramo pod kršom. Ima ovde ljudi koji plove na domaćim sklepovima koji ne vrede ni 2000e, pa uživaju i prave kilometraže svake godine. Ima i onih čija su plovila mnogo bolja / skuplja pa stoje u marini - većinom zato što vlasnici i ne vole da plove, a kupili su ga iz ko zna kojih razloga. Nije pravilo naravno, ali hoću da kažem da ima svega.

A što se tiče Holandskih krševa za male pare, pa ja mogu reći da sam sa mojim više nego zadovoljan, jeste da je prošao kroz Arsine ruke, ali i on je sve sredio za mesec-dva i onda plovio 3 godine, koliko mi se čini. Imam i ja radova sada, ima radova i na brodu koji je nov, bitno je da su te vrste da se mogu odraditi za kratko vreme ili zimi, a da se cele sezone plovi.

Opet, nismo svi isti, neko uživa da pravi kilometražu i plovi, neko uživa da se odveze na sred Dunava, baci sidro i uživa na talasima. Bitno da je svako zadovoljan. Lično mislim da dok se preko uzme brod, plate karte do tamo, smeštaj i ostalo, prevoz nazad, carina i porez, pa se seredi sve što ne valja, taj brod izadje 10-20-30% jeftinije nego da je kupljen ovde. Jedino što je mnogo veći izbor, i što se lakše može naći ono što nam odgovara. A da se ne isplati cimanja do tamo, ne bi mnogi išli i dovozili ih.

maverick:
Mislim da se stariji plastični brod ne moze uporediti ni s jednim novim limenjakom koji se tu provlace kroz oglase....mozda grijesim ali vec duze vremena kopam nesto od plastike....dalje...onaj tko ima smilsla i volje da sam sredjuje proci ce puno jeftinije....Mada sto kaze Misha...i kod mene ima dosta onih koji su krenili u neki projekt i obicno dosta prije kraja zahvali love i to se onda pretvara u sve osim u plovilu...nekima po par godina zauzima cijelo dvoriste i najradije bi ga prodali...kad sve zbroje u takvom nedovrsenom stanju ne mogu dobiti ni polovinu ulozenog i tek tad nasataju jos veci problemi...
Najbolje je kupiti vec gotovo...ali malo je onih koji odvoje u startu 20 plus tisuca eura i krenu traziti brod....

Arsa:
Dobro je da se čuju različita mišljenja.

Naravno da nema recepta, pošto na kraju svako ima svoje aršine i ugao gledanja na priču o kupovini plovila.

Dobro je zato što čovek u pripremama za kupovinu može da stvori bolju sliku o onome šta ga očekuje. Odluka je na kraju samo njegova i ne može nikog da krivi zbog toga.

Ja sam pažljivo pratio šta ko misli i kakva je iskustva imao i kada su se stvorili uslovi odlučio sam se da odem preko i zadovoljan sam rezultatom, mada je bilo i neprijatnih iznenađenja.

Svako pazari prema svom guberu tražeći u tim gabaritima najbolje rešenje. Što bi rekli, koliko para toliko i muzike.

Ne vidim nikakav razlog da na ovoj temi imamo zajedljive komentare koji nemaju veze sa njom.

Ali, kad se upetljah da kažem i svoj stav.

Iskreno, mene ne zanima ko ima lepši, veći, skuplji i luksuzniji brod od mog ili od moje šiklje. Ono moje meni pričinjava pravo zadovoljstvo.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju