E, ovako treba... > Plovila

Jeftino u NL

<< < (25/91) > >>

mladjo:

--- Citat: Misha D  04, 04, 2015, 10:52:54 pre podne ---pocetak je primamljiv i jeftin, kada se srede kako treba, treba biti iskren pa reci koja je cifra na kraju i da li se to isplati.
Bilo bi lepo da podelis sa nama tu konacnu cifru sa radovima i materijalom koji je adekvatan.
Pretpostavljam da ce biti min 30% skuplje nego slicno i mladje plovilo kupljeno ili pravljeno ovde.

--- Kraj citata ---
Vi Miso stalno nesto nagadjate,te je skupo u nl, te su stari dotrajali brodovi,pa put vodom skup itd...Kad je sve to tako zasto Vi niste vama brod dali uraditi u Srbiji.Sedite tu u Srbiji,ne samo Vi vec jos neki i sve bolje znadete od ljudi koji se krecu po svetu, a to kretanje i potraga za necim nije dzaba,ai davati nekome informacije je jako nezahvalno.

Misha D:
Ubedjivati i navlaciti pocetnike, bez iskustva u sredjivanju plovila, da ce jeftino na kraju proci kupovanjem krseva za desetak hiljada u NL je neodgovorno.
Moje plovilo je van kategorije ove teme i njegovom kupovinom nisam upao u zamku da cu odmah imati nesto sto je komforno i bezbedno za pocetnih desetak hiljada.
Svako domace plovilo ispod 30.000e ili strano ispod 100.000e ne zasluzuje moju paznju i vreme.
Mnogo njih znam koji vec desetak godina pokusavaju da se izvuku iz pocetne greske i zamisli da ce oni to brzo i jeftino srediti, a jos uvek gube vreme i zivce sa majstorima.
Ipak mi je vrlo bitna ona izreka: "Danas je pocetak ostatka moga zivota".
Traciti vreme u sredjivanju plovila u zabludi da ce se tako nesto ustedeti je na granici realnosti sa vrlo brzim priblizanjem ka utopiji.

mladjo:
Ja nikada nikoga nanista ne navlacim niti ubedjujem,ali tvrdim da Vi niste u pravu.Sit gladnome nikad ne veruje,ato je nazalost stvarnost.Niste vi gospodine uvek u pravu samo zato sto imate jedan lep i skup brod koji kosta za vas tricavih 100 000eura,a ko nema te pare nesme ni da pomisli da nesto ima i nikad d nije u pravu.Vas brod je mozda van serijski samo za vas ito je Vase pravo.mozda ja Imam para za 2-3 takva broda,ali ja nebih nikada dao te pare.U svakom mome pisanju o ovoj temi ja sam ljude uvek upozoravao na oprez u nl jer ja hodam po tim krajevima podosta.Pristojan brod se moze kupiti za 15-20 hljadaali se mora lutati Holandijom,a potrositi i dosta vremena da se dodje do cilja.Ovime vas nisam hteo nti vredjati niti omalozavati vec sam vam otvoreno uratko opisao moje vdjenje ove teme.

Misha D:
Koga briga koliko imam ja ili koliko ti imas para i sta bi ti mogao.
Ne znam zasto si sebe prepoznao u mojim postovima kada sam ih namenio onima koji pricaju bajke o krsevima od 6-7000e NL.
Pa, ovde nov camac Big foot ili Aqua lux za motorom 15-20ks kostaju oko 4-5000e.
Argumentujem da ono sto je tamo "jeftino"ovde ce na kraju ispasti skuplje i mnogo losije nego, recimo, ovo plovilo iz oglasa za slicne ukupne novce i to da se odmah koristi, a ne za neizvestan broj izgubljenih godina :
http://www.kupujemprodajem.com/Odlican-brod-20257391-oglas.htm?filter_id=410
Kroz ovu temu i kroz vecinu drugih se provalci pitanje: da li se plovilo kupuje da bi se potrosilo dragoceno vreme radi stalnih radova sa plovidbom od nekoliko sati/km godisnje ili radi visednevnih plovidbi odmah nakon porinuca u vodu?
Ovih prvih, makar u Beogradu, ima mnogo vise nego ovih drugih, na zalost.

LSI:
Било би ми жао ако би ова дискусија кренула нежељеним током (а чини ми се - тек што није).

Мислим да сам ја био први који је овде на форуму указао на неке сајтове са огласима за продају пловила у иностранству у којима сам видео да се пловила о каквима ми размишљамо и сањаримо могу купити по ценама нижим него што су цене новоизграђених али некомплетираних чамаца овде код нас.

Иза тога појавили су се текстови оних који су већ имали неко искуство, па и прича о једној таквој куповини. Дискусије које су пратиле те и такве теме показале су да је код куповине таквих чамаца потребно још много улагања. И у томе је Миша Д. у праву. Бродови које смо гледали овде, некада су били веома лепи и добри. Али сада је потребно прилично улагања у њих да би поново засијали.

За ове три године колико сам на форуму, Миша Д. никада, ни једним својим постом, није било кога омаловажио нити истицао своју социјалну карту (а очито је да се ради о човеку који себи може да приушти оно што многи од нас то никада нећемо моћи да приуштимо себи). И ово што је сада писао не осећам као жељу да неког омаловажи. Мислим да се ради о упозорењу да треба да будемо опрезни и да се не залећемо.

Добро је да на форуму сада има више оних који су лично путовали и били у приликама да разгледају више различитих бродова и зато вас молим да ову и сличне теме не преносите на лични план него да се задржите на конкретним коментарима, саветима, упозорењима и да нам свима помогнете да не упаднемо у замку и не улетимо у неку куповину из које се никада нећемо извући.

А ако неко успе да оствари сан - нека га подели са нама.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju