Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA
Ima li iskusnih jedriličara da priteknu u pomoć?
zorter:
Ljubo, da vas sreca prati do kraja puta. Mirno more vam zelim. sail k5
neptun:
dobro ide izgleda. pazite na c.more ovih dana talasi 4m na windfinder-u. oni inace mere talase od nivoa mora. taj od 4 je znaci 8 od dna do vrha. a naidje po neki i veci.
ja sam tako mislio talasi 1m nisu strasni a posle u opisu vidim kako ih mere, a pise da po neki moze biti i dvosrtruko veci. pa kad izadjes na talase koji su po njima 1m tu naidje i po neki koji je od dna do vrha preko 3m.
tako sam ja mislio bice udobno jedrenje, a kad sam izasao bez prave posade sa mojom jedrilicom to je bas bilo ljuljanje, nije opasno ali ako je posada losa ne bude bas neka atmosfera na brodu.
ako citate forum znaci imate internet, pa pratite prognozu sto cesce.
Kapetan:
Javio se ljuba ! Zivi i zdravi 23 Oktobra (12dana) su uplovili u Konstancu, brod ce ostati tamo do proleca , vracaju se pa cemo cuti celo putesestvije !
Inace brzina vetra 20-30 cvorova , talasi od 6 do 8 metara .... apsolutno potvrdjujem Neptunove reci !
sale.m79:
Mi smo u maju imali slicne talase plus setajuci teret od 1200 l ulja . Bilo je hali gali uz redovno kvasenje i potapanje pramca ali ANASTASIJA je luda ladja.S njom bih i oko sveta posao sad.
Misha D:
dokazi tu tvrdnju o talasima sa jedno stotinjak slika, dolazi zima bice vremena i za slike 114
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju