Autor Tema: Potreban plasticar za krpljenje camca (jedrilice)  (Pročitano 6525 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Sci

• Đerdapski kratkodlaki Drekavac
  • www.mojaladja.com
Potreban plasticar za krpljenje camca (jedrilice)
« poslato: 12, 09, 2014, 03:32:45 pre podne »
Spustio sam jedrilicu pre par dana u vodu, pre toga ofarbao antialginom, ali vidim da negde pusta vodu, problem je u tome sto ne znam gde. Dok je bila na suvom kad padne kisa meni se takodje povecavao nivo vode u njoj, provalio sam da su creva iza samoprazneceg kokpita naprsla, zamenio ih i mislio da je samo to razlog, jer je voda ostajala u camcu (logicno bi trebalo da iscuri kad bi pustala odozdo). Znaci prava misterija. Dno sam pregledao i izgleda odlicno, nema ni traga osmozi i bilo cemu slicnom, licno sam ofarbao novi sloj antialgina. Ona ima pokretni svert, moguce je da je on izudarao zidove pa je negde popustilo. Nezgodno je to sto je tu prilaz dosta tezak, sirina je nekih 5cm max i ne vidi se da je negde popustilo (mada je u tom delu plastika i najdeblja i najjaca. Dnevno izbacim oko 15 litara vode. Znate li nekog ko bi mogao da provali u cemu je problem i odakle voda ulazi u brod? Po mogucstvu da je iz Beograda. Prosle godine je bila suva kao barut do trenutka kad mi je pukla sajla za svert, pa je isti ostao u donjem polozaju mesec dana. Posle dvadeset dana sam primetio da voda ulazi u brod, moguce da je izudarao svert (200kg) po stranicama i nekako razglavio plastiku (svert je na jednoj osovini). Sad je sajla sredjena, odvodna creva iz kokpita takodje, tako da ne ulazi voda od kisnice vise, ali ulazi i dalje odozdo. Ovo postaje naucnofantasticna serija, sve izgleda ok, a voda ipak nadje nacin da prodje, kuda, ne zna se?!.
Vozi Miskooooo.....

Van mreže LSI

• Drekavac sa Srednjih voda
  • Pol: Muškarac
    • LSI
  • Brod tip: AQ 575
  • Marina: Nautički klub "Stari Slankamen"
  • Veličina: 5,75 m
Odg: Potreban plasticar za krpljenje camca (jedrilice)
« Odgovor #1 poslato: 12, 09, 2014, 12:02:39 posle podne »
Ех, Сци, нема ту научне фантастике.

Ако није био БарбаНеша у близини (као у мом случају, кад ми је сипао воду у чамац) онда је негде неки спој попустио.
Ја сам четири пута спуштао чамац у воду и вадио га док на кориту нисмо нашли рупу коју је бургијом провртео мајстор који је стављао патос у чамцу.

Дакле, полако и стрпљиво.
Поливајте део по део и пратите где, када и колико воде се појављује. Кад нађете видећете да ли је потребна само нека заптивна маса или ћете превући пластиком.
Биће то у реду, само морате бити стрпљиви и упорни.

Van mreže Ljuba

• Talasožder Mali
« Odgovor #2 poslato: 12, 09, 2014, 13:57:23 posle podne »
Sad će Maverick da reaguje na ovo... fishhit

Van mreže maverick

• Kapitalac Dunavski
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #3 poslato: 12, 09, 2014, 14:18:04 posle podne »
Ajd aluminij...pa plexy..pa sex...pa oni otrovi protiv algi......zamalo bih se začudio da se ne razumije i u plastiku ...cijelo jutro se suzdrzavam i suzdrzavam...i jbg izvinte ali nisam mogao da ne ukenjam i ovu temu ...ali sad sam opravdano pisao ponukan Ljubinim postom  lol

Van mreže Arsa

• Kapitalac Dunavski
    • salveta
  • Marina: Ada Ciganlija
« Odgovor #4 poslato: 12, 09, 2014, 14:24:26 posle podne »
Imaš Zorana sa sajta pa vidi sa njim. Možda može da pomogne.
Ispuni godine životom, a ne život godinama.

Van mreže LSI

• LSI
  • Brod tip: AQ 575
  • Marina: Nautički klub "Stari Slankamen"
  • Veličina: 5,75 m
« Odgovor #5 poslato: 12, 09, 2014, 14:42:53 posle podne »
Е, Љубо, Љубо! А Маверик лепо није хтео али како да се суздржи кад сте га изазвали.
Немојте тако, Љубо! Имају људи кратке живце а овде смо на форуму ради забаве.

Него да се ми оканемо, Сци тражи помоћ па је боље да се провокатори и нервчици не јављају да не кваре тему.

Сци, ја сам заиста добро намерно оно написао. Знам како је мени било док сам тражио где вода улази. Мора да се тражи и да се нађе. Ја сам већ узео алат да почнем да одшрафљујем патос кад смо са спољне стране нашли рупу. А замало да све демонтирам.

Van mreže maverick

• Kapitalac Dunavski
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #6 poslato: 12, 09, 2014, 15:45:11 posle podne »
Najbolje bi bilo da ti odeš kod kolege pa provjeriš jeli ima kakva rupa ... ha isamo da znaš...Ljuba je opet kriv...sad me vrka preko pp-a  ha

Van mreže poljo

• Kapitalac Dunavski
    • "Teska voda"
    • http://www.alojasailing.com/
  • Brod tip: Bar Harbor Cruiser
  • Marina: NK"Moja ladja Brcko"
  • Veličina: 8m
« Odgovor #7 poslato: 13, 09, 2014, 00:19:53 pre podne »
Traži Zoki ja ..on zna.
Vepar je vepar, čak i kad mu kažu da je svinja.

Van mreže Sci

• www.mojaladja.com
« Odgovor #8 poslato: 13, 09, 2014, 02:02:09 pre podne »
Problem je u tome sto je ovo jedrilica, pa ne mogu da pregledam dno sa unutrasnje strane (bar ne celo). Danas sam izbacio pet litara vode, mozda se i "samozakrpi" vremenom sajkaca. Hvala svima na dobronamernim savetima, volim i ja salu, ali ovo i nije nesto sto me bas uveseljava kuku.
Najvaznije je da sam prikacio akumnulator i imam muziku. Kad vec tonem da bude sa stilom hi
Vozi Miskooooo.....

Van mreže Zoran

• Kapitalac Dunavski
  • BEOGRAD
    • Jedrilica
  • Brod tip: sam napravio
  • Veličina: 6m
« Odgovor #9 poslato: 13, 09, 2014, 10:41:50 pre podne »

Mani ti stil,neko ukljuci sistematicnost.
                Uzmi lepo operi je fino iznutra i osusi.Onda recimo pospi finim talkom.Posle
toga je obilazi na svakih par sati,kako bi utvrdio odakle voda dolazi.Kada to utvrdis sve
je posle lako.Prosto sumnjam da voda ulazi na svert.
Vazno je ploviti,ploviti i ploviti.

Van mreže Sci

• www.mojaladja.com
« Odgovor #10 poslato: 14, 09, 2014, 04:51:30 pre podne »
Zoki, nadam se da su na tebe mislili kad su mi predlagali eksperta za jedrilice i provaljivanje odakle pusta voda. Koliko sam primetio voda se pojavljuje na sastavu oko donjih komora. Koliko god da cistim ona se ponovo polako ali sigurno pojavljuje. Ima tu i pur pene, vidim da je ranije koriscen silikon za te sastave. Moguce da je odatle, ali nemam pristup komorama ispod lezajeva, tj sedista u kokpitu, a ne bih da izolujem vodu u njima, a ne provalim gde je rupa.
Ja sam na Nautilusu sa Kapetanom (Mladjom), bilo bi idealno kad bi neko iskusniji mogao da pogleda jedrilicu, jer sam ja pocetnik u tom svetu (prosle godine sam je kupio). Pivo, rostilj i sve ostale kombinacije dolaze u obzir, samo da provalim gde prima
 vodu.
Vozi Miskooooo.....

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
« Odgovor #11 poslato: 14, 09, 2014, 08:20:26 pre podne »
fora sa talkom radi posao ... zeznuo si se sto si stavio antialgin, da ga nisi stavio Visnjicke alge bi zakrpile rupu  j1
ako si danas na marini cimaj , Packe i Novus mi popravljaju motor ljubilarni deseti put pa danas idem da testiram isti  a0335

Van mreže Zoran

• Kapitalac Dunavski
  • BEOGRAD
    • Jedrilica
« Odgovor #12 poslato: 14, 09, 2014, 20:03:54 posle podne »

Ako izlazi iz komora,moraces da ih otvoris,nema ti druge.

Van mreže Sci

• www.mojaladja.com
« Odgovor #13 poslato: 14, 09, 2014, 20:42:55 posle podne »
Mladjo, bio sam u marini, ali tek u 17.00h, nisam mogao ranije, nadam se da ti motor radi kao ferari.  Zorane, danas je bilo oko 2 litra vode posle dva dana nakupljene, ja ocekivao bar 30 litara (mozda onaj stos sa algama u rukavcu ipak radi jh). Komore su zatvorene pur penom, nije nikakav problem otvoriti ih, nego i da nadjem odakle ulazi voda ne znam mora li se vaditi barka napolje, ili postoji neko trenutno vezujuce sredstvo, silikon itd, cisto da zakrpi dok je ne izvadim za dva tri meseca van vode?
Vozi Miskooooo.....

Van mreže Zoran

• Kapitalac Dunavski
  • BEOGRAD
    • Jedrilica
« Odgovor #14 poslato: 14, 09, 2014, 22:30:22 posle podne »
 no125           Sta reci,sem da si hrabar covek.