Stigoh sa puta, nisam imao prilike za neka velika probavanja, ali sam se provozao sat vremena i utisci su odlični.
1. Nisam očekivao ogroman dobitak na brzini, ali na obrtajima na kojima sam išao 10 km/h, sada idem 11.7. Ovo je mereno telefonom pa možda i nije najpreciznije, ali sigurno ne odstupa jako mnogo. Očigledno da mu je produženje vodene linije sa 6,5 na skoro 8 metara, kao i dodatak švanca, koji nije imao, baš značilo. Sada ni pri maksimalnom gasu ne potapa krmu i stoji ravno. To potapanje krme je baš bilo izraženo dok je bio kraći. Takođe, više nema "kuvanja" vode koju brod vuče iza, švanc je odlično pogođen.
2. Pošto mu je dodavanje tvrdog krova i tereta na njemu zadnji kraj i u mirovanju potopilo krmu za nekoliko centimetara, sada se potpuno ispravio. Takođe, pošto se uvek vozimo na terasi, na zadnjoj ivici broda, koja je u tom slučaju sam kraj poluge, zadnji kraj je tonuo kad ima 4-5 ljudi. Ovaj plovak je iza terase, pa će i u tom slučaju dosta manje tonuti.
3. Povećana je i stabilnost, možda mi se ovo čini, ali ne bih rekao. Deluje mi da sa manje nagne kad hodam po boku.
4. Da ne bude sve idealno, kao što je i očekivano, na manevru se malo izgubilo. Ranije se brod mogao okrenuti na petoparcu, a može i sada. :011: Ko ga nije ranije vozio, sigurno bi rekao da je odličan, ali pošto ja znam kako je to ranije izgledalo... Recimo, ako je ranije bilo za 10, sad je za 9.
5. Takođe, kao što je očekivano, malo slabije drži pravac. Opet, ko ga nije ranije vozio, i sada bi rekao da drži pravac odlično, i to je tačno, nema potrebe za stalnim korekcijama, ali pošto ga imam godinama, umem da prepoznam nijanse.
Sve u svemu više sam nego zadovoljan napravljenim, a ono što me nejviše raduje je što mu je ovaj produžetak baš "legao", po meni sa njim izgleda i lepše nego ranije, kao da je tamo fabrički. Spušten je u vodu da se otplovi sezona, a na zimu ga vadim na kompletno farbanje, pa će se i razlike u boji izjednačiti.
I još da zahvalim ZoranT-u koji mi je od početka bio velika pomoć, pri crtanju i proračunavanju mogućih dobitaka... Ništa mu nije bilo teško, i da tu nismo imali povoljne prognoze, verovatno se u ovo ne bih ni upustio.