Već sam krenuo... a šrafovi deluju sasvim

- kao novi su, verovatno su nekad naknadno stavljeni, tako da ću da ih vratim.
Mučio sam se jedno 2 sata da izvadim prozor, ali sam shvatio najlakši način, tako da će sledeći ići brže.
Posle sam se mučio da izvadim silikon iz lajsni, prvu lajsnu mi je trebalo dva sata da očistim, dok nisam shvatio šta i kako i kojim redom, posle je išlo brže, možda pola sata po lajsni. Kombinacija žičane četke u bušilici, skalpela, noža, šrafcigera, benzina itd itd... Još jedino nisam pokušao zubima da ga skidam.
Danas ću da ubacim prozor u lajsne (jeste u pitanju kaljeno staklo, bar tako piše na njemu), i da ga zalepim, a sutra ide nazad na brod. Lajsne su od žičane četke onako sitno hrapave, nadam se da će silikon to sve da popuni, stvarno ne znam drugi način da se skine sav silikon.
Što se poliranja tiče, posle žičane četke lajsne postanu sjajne, ali čim ih preko toga predjem pastom za poliranje, odmah matiraju. A i ružni su mi svi ti šrafovi u lajsnama, pa ću verovatno da ih ofarbam.
Koliko ja vidim, najlakši put da voda uđe je upravo kroz šraf, i ustvari bi bilo najbolje da šrafova i nema. Nažalost, tako je kako je, ja ću pod svaki ubaciti maksimalno lepka pa ćemo videti kako će da drži.