E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..

hidraulicne komande za brod

<< < (7/8) > >>

SALE NB:

--- Citat: Dule  25, 05, 2010, 19:20:44 posle podne ---E pa nije bas tako...
Nabavi se samo uzi cilindar. Kod mene je hdraulika. Pun okret je na jedan okret volana. I nesto manje. Mislim da su u pitanju glave, debljina creva i precnik cilindra. Creva moraju biti manjeg precnika. Tako treba manje ulja da bi se cilindar odazivao. Osim toga... u boci za ulje postoji konstantan pritisak vazduha. 5 bara. Ako se izgubi obicna rucna pumpa to resava. Tako je ulje uvek pod pritiskom i reakcija je bolja.

--- Kraj citata ---

Zato sam i napisao "ovaj Zokijev sistem", zato što te glave sa poljoprivrednih mašina imaju takav prenos.
Nameski rađena hidraulika za upravljanje gliserom, kao što je na Azimutu ( ili na Petri), košta više nego mnogi naši gliseri, tako da .... ipak telefleks.
Osim ako se nađe glava koja ima manji prenos, a pritom ne košta bogatstvo

zoke:
Ima manja i ouno laksa glava volana kod kombajna zmaj 142 marka glave "orsta"

sale.m79:
Koje su to lakse glave.I dali automobilske glave mogu da se koriste u tu svrhu.Skoro da su nepokvarljive.
Dali neko ima iskustva i kakva su.

Vuk:
Moze! Uzmes neki orbitol od traktora ili kombajna ili tako nesto, kupis na otpadu servo pumpu od opela, one su ok, i hidraulicni klip sa potrebnim hodom, creva, rezervoracic i sve lepo povezes i to je to. Ljudi taj sistem stavljaju na traktor kad hoce da predju sa mehanickog na hidraulicni volan. Sve ovo samo za brodski motor!
http://poljoinfo.com/showthread.php?2423-Ugradnja-hidro-volana/page2

sale.m79:
Treba sistem bez pumpe.Kao brodski.Znaci rucna pumpa.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju