E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..
hidraulicne komande za brod
Vuk:
Kolika je preciznos (odziv) ovog uredjaja u smislu ako se tek malo pomeri volan hoće li se i motor tek malo pomeriti? Ima li ikakvog praznog hoda? Ako sam dobro razumeo neko je spomenuo da nije precizan kao klasičan telefleks zbog finih zazora na njemu. Pa ako se koristi na traktorima i gradj. mašinama trebalo bi da je precizan.
To što mu je pun opseg 4 kruga to je sasvim ok. Teleglex NFB ima 4.2 kruga.
Ne mogu se tačno setiti koliki je hod klasičnog teleflex-a (cm) pa me još interesuje šta ako je hod klipa veći nego što se motor može pomeriti levo-desno, hoće li se polomiti nešto i kako se odredjuje taj hod, izborom klipa?
Iskreno razmišljao sam o ovoj varijanti upravljanja jer na mom čamcu je užasno težak volan (bole ruke, sistem 2 lančanika i lanac, prenos 1:1) a hoću da za prihvatljivu cenu olakšam sebi. Nije mi gušt držati volan sa dve ruke :) Znači moje pitanje je da li ovaj sistem ima ikakav luft, prazan hod kako god.
Профа:
Зоке: Само??? :)
Mezija:
--- Citat: Vuk 24, 05, 2010, 23:33:22 posle podne --- Znači moje pitanje je da li ovaj sistem ima ikakav luft, prazan hod kako god.
--- Kraj citata ---
Ako se istera sav vazduh iz sistema nebi trebao da ima lufta.
inace zoki koristi cilindre od 26 cm 13 levo 13 desno dovoljno za pun levi i desni.
Ja sem vec narucio jedankod zokija
zoke:
ma hidraulika je hidraulika kakva mehanika i sajle kod mene teleflex ima hod 20 cm znaci 10 cm sredina a to je za moj motor malo oduzima mi lijepog hoda za manevar samo da prikupim dijelove montiram hidrauliku a teleflex kome treba ima kod mene dogovoricemo se duzina sajle 5m
Vuk:
kacintata koliko se sistem može pedantno i estetski lepo odraditi na polesterskom gliseru?
Ovo sa slika upošte ne izgleda loše samo tu je u pitanje metal pa se lako i sugurno cilindar može pričvrstit a da se ne otkine, poliester je u malo mekši :sorry: Mislim na koji način pričvrstiti cilindar za korito? Motorčić 50 ks.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju