Autor Tema: Teleflex komande za Titel 9  (Pročitano 7552 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Jezerash

• Dlakavi Čorbosrk
  • Pol: Muškarac
  • www.mojaladja.com
  • Brod tip: Premix Titel 9
  • Veličina: 5.7m
Teleflex komande za Titel 9
« poslato: 18, 08, 2014, 12:30:29 posle podne »
Planiram da kupim neki motor za čamac Titel 9 i sobzirom da je zbog kabine otežano upravljanje preko ručice motora, hteo bih da imam volan i ručicu za gas kako bih neometano mogao da upravljam.

Niz pitanja se ovde nameće samo po sebi. Kakav motor kupiti ? Da li većina motora ima sistem za prebacivanje na daljinske komande i kako da prepoznam koji su to motori. Ako kupim motor bez komandi, kako da znam koje komande mu odgovaraju, koji teleflex, volan, koje dužine sajle... ?

Van mreže LSI

• Drekavac sa Srednjih voda
    • LSI
  • Brod tip: AQ 575
  • Marina: Nautički klub "Stari Slankamen"
  • Veličina: 5,75 m
Odg: Teleflex komande za Titel 9
« Odgovor #1 poslato: 18, 08, 2014, 13:26:14 posle podne »
"Деветка" ће врло лепо пловити са било којим мотором снаге од Т-4 до мотора са десет, па и до двадесет коњских снага. Мислим да немате никакве потребе да купујете снажнији мотор. По мени, било би то бацање пара приликом куповине, а поготову касније приликом регистрације.

Чамац има веома мали газ и равно корито тако да ће заиста лепо пловити и са осмицом и са десетком и са двадесетицом. Предлажем јамаху или хонду.

Поздрављам намеру да купите даљинске команде - увек сам се питао шта они који седе на крми и држе ручицу, виде испред чамца док возе. То ће вас мало коштати али ћете касније уживати у комфору такве вожње.

Van mreže maverick

• Kapitalac Dunavski
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #2 poslato: 18, 08, 2014, 14:03:07 posle podne »
Taj čamac podnosi dosta dobro i 30 ks i s njim ide preko 40 km na sat....motori za predviđeni za komandu kao takvi se i kupuju i imaju predvidjeno sve za prilkjucak sajli...te bi kao takav trebao i kupiti...uz motor dolazi ručna komanda ....jos ti je potreban volan, puz volana i teleflex sajla...t9 je specifican i ide na zglob kod motora a ne na prolaz kroz kanđu....još jedna mala napomena , zbog produzenog krova malo je nezgodno postaviti volan na sam zid kabine s prednje strane jer volan bude malo predaleko ako me razumijes...bilo bi pozeljno da imas i onaj plastični dio koji stoji kao kutija na kabini i malo taj volan istura prema vozaču koji stoji do tog produzenog krova...

Van mreže zankiki

• Dunav oko Novog Sada
    • Marissa
  • Brod tip: Pasaat 735
  • Marina: Plavi Dunavac, Novi Sad
  • Veličina: 8.65
« Odgovor #3 poslato: 18, 08, 2014, 15:31:13 posle podne »
Ja bih na to stavio bar 30KS...

Van mreže Jezerash

• Dlakavi Čorbosrk
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #4 poslato: 18, 08, 2014, 17:40:16 posle podne »
Hvala na odgovorima. Nisam u fazonu, bar za sada da jurcam po vodi. Više me privlači lagano krstarenje i uživanje u plovidbi. Ok, nekom je uživanje i glisiranje ali to je druga priča. Potrošnja goriva i registracija motora mi je takođe bitna tako da ne bih sigurno kupovao jače od 10 konja.

Van mreže Labud 1258

• Veliki dugodlaki Drekavac
  • Ko ne voli karanfile ne treba da živi
    • Revir 2
« Odgovor #5 poslato: 18, 08, 2014, 20:06:54 posle podne »
8 do 10 hp, po mogućstvu 4takta. sve preko 10 a ispod 30 nema smisla. ja sam se najlepše navozao sa 10 hp.

ako ti treba imam sajle za daljinsku komandu ultraflex c2 14fita. kupio za t9 al ga prodade ...

pozdrav

Van mreže Jezerash

• Dlakavi Čorbosrk
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #6 poslato: 18, 08, 2014, 20:23:52 posle podne »
Iskreno, ja i ne znam šta mi treba.
Nemam ništa i ne znam da li ta sajla može kasnije da se izkombinuje sa mehanizmom za volan i pentu. Da li će to odgovarati za bilo koju pentu ili moram da kupim baš posebnu da bi to odgovaralo.

Van mreže Labud 1258

• Veliki dugodlaki Drekavac
  • Ko ne voli karanfile ne treba da živi
    • Revir 2
« Odgovor #7 poslato: 18, 08, 2014, 21:15:51 posle podne »
Sajla kao sajla je univerzalna, ono što se menja i treba da odgovara konkretnom motoru je spoj sajle sa motorom. Ono što treba da da tražiš je kvalitet, znači Teleflex, ultraflex ... , novo naravno i odgovarajuća dužina. Na sajtu teleflexa imaš uputstvo kako se računa potrebna dužina a preporuka je da se na to doda još malo da nebi imao prelome negde.

Ima slika negde kako je to izgledalo kod mene ...

Van mreže zankiki

• Dunav oko Novog Sada
    • Marissa
« Odgovor #8 poslato: 19, 08, 2014, 08:28:04 pre podne »
Hvala na odgovorima. Nisam u fazonu, bar za sada da jurcam po vodi. Više me privlači lagano krstarenje i uživanje u plovidbi. Ok, nekom je uživanje i glisiranje ali to je druga priča. Potrošnja goriva i registracija motora mi je takođe bitna tako da ne bih sigurno kupovao jače od 10 konja.

Sa 30KS glisirajući bi trošio manje goriva nego sa 10KS. Ja sam se okanuo glisiranja i jurcanja što ti kažeš, ali mi često fali. Zato i planiram da uzmem nekog malog gumanjaka uz brod koji će moći da glisira. Ti imaš priliku da objediniš sve na jednom brodu.

Labud ti je dobro rekao sve. 8-10KS za lagano, ili 30 da možeš i jedno i drugo. Između nema potrebe.

Van mreže LSI

• LSI
  • Brod tip: AQ 575
  • Marina: Nautički klub "Stari Slankamen"
  • Veličina: 5,75 m
« Odgovor #9 poslato: 19, 08, 2014, 09:54:54 pre podne »
Језераш,
Мавериково упозорење у вези крова је на месту - прилично је низак и померање волана уназад може да буде добро решење.

Што се тиче мотора и брзине вожње, ту је Лабуд све рекао - до 10КС.

Чамац је са равним дном и малим газом, а високом надградњом. Свако лудовање брзинским вожњама може да буде ризично код промене правца или појачаног ветра.
Чамац ће имати лепу путну брзину и са мало више од половине гаса ако се користи десетка.

Имајући у виду порез, мој предлог би био мотор од 8 КС - обезбедиће добру путујућу брзину, а порез је много нижи и то ће се исплатити кроз гориво. Ако је мотор 4Т ово би могло да буде оптимално - мала потрошња, низак ниво буке...

Ја не бих више - има овде на форуму оних који су много више пловили од мене и који су у пракси све ово проверили. Одлука ће на крају ипак бити ваша.

Van mreže zankiki

• Dunav oko Novog Sada
    • Marissa
« Odgovor #10 poslato: 19, 08, 2014, 11:05:18 pre podne »
Ja od kako sam video kako taj čamac ide sa 30KS ne bih ga uzimao ni u jednoj drugoj kombinaciji...

Van mreže maverick

• Kapitalac Dunavski
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #11 poslato: 19, 08, 2014, 13:00:41 posle podne »
Evo s 30 ks....

Van mreže zankiki

• Dunav oko Novog Sada
    • Marissa
« Odgovor #12 poslato: 19, 08, 2014, 13:32:29 posle podne »
E upravo sam o tome i govorio!

Van mreže Jezerash

• Dlakavi Čorbosrk
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #13 poslato: 19, 08, 2014, 14:48:28 posle podne »
Odrao ga Titel ko`zeca ali mi se čini da je Elan imao slabiji motor...Tomos od 10 konja ?

Van mreže maverick

• Kapitalac Dunavski
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #14 poslato: 19, 08, 2014, 16:04:14 posle podne »
Tomos 18 ks...i titel je nakrcan do čepa s štapovima...unutra je u lijevom ćosku hrastov ladičar za pribor...zankiki je vidio uzivo sta sve nema u njemu u trenutku kad su se trkali...meni jedan osobito drag čamac, ima mjesta za sve...stane i kemijski wc...i na drugu stranu ispod kreveta kuhalo...sto rece Lsi...ili deset ks ili 30....mada smo vec o tome pisali u nekim temam... thumbup .......malo pogledaj motore po berzi pa ces vidjeti koji ide na komandu da dobijes orjentaciju sta ti sve treba jer novi volan i puž s volanom je blizu 200 eura...