Opšta...Tu smo... > Ako neko zna ...
Teleflex komande za Titel 9
Labud 1258:
8 do 10 hp, po mogućstvu 4takta. sve preko 10 a ispod 30 nema smisla. ja sam se najlepše navozao sa 10 hp.
ako ti treba imam sajle za daljinsku komandu ultraflex c2 14fita. kupio za t9 al ga prodade ...
pozdrav
Jezerash:
Iskreno, ja i ne znam šta mi treba.
Nemam ništa i ne znam da li ta sajla može kasnije da se izkombinuje sa mehanizmom za volan i pentu. Da li će to odgovarati za bilo koju pentu ili moram da kupim baš posebnu da bi to odgovaralo.
Labud 1258:
Sajla kao sajla je univerzalna, ono što se menja i treba da odgovara konkretnom motoru je spoj sajle sa motorom. Ono što treba da da tražiš je kvalitet, znači Teleflex, ultraflex ... , novo naravno i odgovarajuća dužina. Na sajtu teleflexa imaš uputstvo kako se računa potrebna dužina a preporuka je da se na to doda još malo da nebi imao prelome negde.
Ima slika negde kako je to izgledalo kod mene ...
zankiki:
--- Citat: Jezerash 18, 08, 2014, 17:40:16 posle podne ---Hvala na odgovorima. Nisam u fazonu, bar za sada da jurcam po vodi. Više me privlači lagano krstarenje i uživanje u plovidbi. Ok, nekom je uživanje i glisiranje ali to je druga priča. Potrošnja goriva i registracija motora mi je takođe bitna tako da ne bih sigurno kupovao jače od 10 konja.
--- Kraj citata ---
Sa 30KS glisirajući bi trošio manje goriva nego sa 10KS. Ja sam se okanuo glisiranja i jurcanja što ti kažeš, ali mi često fali. Zato i planiram da uzmem nekog malog gumanjaka uz brod koji će moći da glisira. Ti imaš priliku da objediniš sve na jednom brodu.
Labud ti je dobro rekao sve. 8-10KS za lagano, ili 30 da možeš i jedno i drugo. Između nema potrebe.
LSI:
Језераш,
Мавериково упозорење у вези крова је на месту - прилично је низак и померање волана уназад може да буде добро решење.
Што се тиче мотора и брзине вожње, ту је Лабуд све рекао - до 10КС.
Чамац је са равним дном и малим газом, а високом надградњом. Свако лудовање брзинским вожњама може да буде ризично код промене правца или појачаног ветра.
Чамац ће имати лепу путну брзину и са мало више од половине гаса ако се користи десетка.
Имајући у виду порез, мој предлог би био мотор од 8 КС - обезбедиће добру путујућу брзину, а порез је много нижи и то ће се исплатити кроз гориво. Ако је мотор 4Т ово би могло да буде оптимално - мала потрошња, низак ниво буке...
Ја не бих више - има овде на форуму оних који су много више пловили од мене и који су у пракси све ово проверили. Одлука ће на крају ипак бити ваша.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju