Opšta...Tu smo... > Ako neko zna ...
Teleflex komande za Titel 9
Jezerash:
Planiram da kupim neki motor za čamac Titel 9 i sobzirom da je zbog kabine otežano upravljanje preko ručice motora, hteo bih da imam volan i ručicu za gas kako bih neometano mogao da upravljam.
Niz pitanja se ovde nameće samo po sebi. Kakav motor kupiti ? Da li većina motora ima sistem za prebacivanje na daljinske komande i kako da prepoznam koji su to motori. Ako kupim motor bez komandi, kako da znam koje komande mu odgovaraju, koji teleflex, volan, koje dužine sajle... ?
LSI:
"Деветка" ће врло лепо пловити са било којим мотором снаге од Т-4 до мотора са десет, па и до двадесет коњских снага. Мислим да немате никакве потребе да купујете снажнији мотор. По мени, било би то бацање пара приликом куповине, а поготову касније приликом регистрације.
Чамац има веома мали газ и равно корито тако да ће заиста лепо пловити и са осмицом и са десетком и са двадесетицом. Предлажем јамаху или хонду.
Поздрављам намеру да купите даљинске команде - увек сам се питао шта они који седе на крми и држе ручицу, виде испред чамца док возе. То ће вас мало коштати али ћете касније уживати у комфору такве вожње.
maverick:
Taj čamac podnosi dosta dobro i 30 ks i s njim ide preko 40 km na sat....motori za predviđeni za komandu kao takvi se i kupuju i imaju predvidjeno sve za prilkjucak sajli...te bi kao takav trebao i kupiti...uz motor dolazi ručna komanda ....jos ti je potreban volan, puz volana i teleflex sajla...t9 je specifican i ide na zglob kod motora a ne na prolaz kroz kanđu....još jedna mala napomena , zbog produzenog krova malo je nezgodno postaviti volan na sam zid kabine s prednje strane jer volan bude malo predaleko ako me razumijes...bilo bi pozeljno da imas i onaj plastični dio koji stoji kao kutija na kabini i malo taj volan istura prema vozaču koji stoji do tog produzenog krova...
zankiki:
Ja bih na to stavio bar 30KS...
Jezerash:
Hvala na odgovorima. Nisam u fazonu, bar za sada da jurcam po vodi. Više me privlači lagano krstarenje i uživanje u plovidbi. Ok, nekom je uživanje i glisiranje ali to je druga priča. Potrošnja goriva i registracija motora mi je takođe bitna tako da ne bih sigurno kupovao jače od 10 konja.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju