E, ovako treba... > Vanbrodski motori

8ks 2t ili nešto slično(jeftino) za pasaru. Šta bi preporučili?

<< < (2/3) > >>

arnyman:

--- Citat: CIVIJA  04, 08, 2014, 12:57:27 posle podne ---Druze potrosnja 2t motora je otprilike 0.5L po KS. Moj johnson (9.9ks novije generacije - 2004.) na punom gasu trosi oko 5.5l na sat a za tih sat predje nekih 30ak kilometara. Pa sad racunaj sta se vise isplati, posto stvarno ne znam koliko bi tomos 4 potrosio na 30km i koliko bi ti vremena trebalo da ih predjes.

--- Kraj citata ---
Za tu kilometražu bi mi trebalo bar 4 sata i bar 7-8litara goriva. Ostaje pitanje korita, čiji otpor i opterećenje prave razliku u brzini i pređenom putu pa time i u potrošnji. Ali ostaje i činjenica da o potrošnji puta 3 nema govora  thumbup

njegos68:

--- Citat: arnyman  04, 08, 2014, 12:19:36 posle podne ---
--- Citat: Darkobp  29, 07, 2014, 20:34:21 posle podne ---A potrosnju odmah racunaj da ce ti trositi kao 3  tomasa 4   hi

--- Kraj citata ---
Kako će trošti 3 puta više? Valjda je jači motor pri istoj vožnji rasterećeniji, uglavnom tiši i ponekad čak i ekonomičniji, mada i to nije o glavu, a potrošnja puta 3 jedino na punom gasu?

Inače znam i ja da brzina raste duplo tek ako je snaga na kvadrat, ali mi je bitnija rezerva snage

@njegos68
Znam da su Johnsoni malo življi od ostalih motora, pa bih njegovih 6ks ipak uzeo u razmatranje, jel imaš neki podatak o potrošnji?

--- Kraj citata ---
Ovaj  moj Johnson 6 ks ne prelazi 3 litra na sat...A ide duplo bolje od Tomosa 4,u svakom slučaju nije za poredjenje sa Tomosom...

srsa:

--- Citat: CIVIJA  04, 08, 2014, 12:57:27 posle podne ---Druze potrosnja 2t motora je otprilike 0.5L po KS. Moj johnson (9.9ks novije generacije - 2004.) na punom gasu trosi oko 5.5l na sat a za tih sat predje nekih 30ak kilometara. Pa sad racunaj sta se vise isplati, posto stvarno ne znam koliko bi tomos 4 potrosio na 30km i koliko bi ti vremena trebalo da ih predjes.

--- Kraj citata ---

Чек, чек, јел ти то са Јохнсоном 9.9 на твом чамцу идеш брзином 30 км на сат? Значи ти лепо глисираш том брзином? Нешто ми ту није јасно.   sha   А што се тиче  arnyman-ове пасаре, она ни са мотором од 50 кс неће ићи том брзином.  no125   За пасару 6 - 10 КС и ништа јаче.   ok

CIVIJA:
Ne znam sta je cudno moj camac je 130kg mislim da to i nije neka brzina? Najcesce smo dvojica u camcu i vozimo ''ekonomik'' 20ak km/h
Naravno da sa pasarom nece ici toliko (a nije ni predvidjena za to), moj post je bio vise vezan za potrosnju...

arnyman:
Čisto me interesuju ta neka iskustva, pošto u okruženju po defaultu slušam izjave kako bilo koji 2t veći od T4 troši neke neizrecive količine goriva, a Johnson pogotovo, najčešće od ljudi koji kap goriva u pomenute nisu usuli. A nikako da nađem neki podatak, pogotovu uporediv sa mojom barkom

Vidim ja da će ipak biti neka stara prangija, Johnson ili Evinrude, do 9.9ks, ne planiram za uvjek da vozim pasaru  j1

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju