E, ovako treba... > Vanbrodski motori

8ks 2t ili nešto slično(jeftino) za pasaru. Šta bi preporučili?

(1/3) > >>

arnyman:
Imam T4 na pasari i nervira me činjenica da kuda god krenem treba mi sat vremena, troši stvarno malo al mi to toliko i ne znači kada je maksimalna brzina 4-5milja, ne daj bože nekog jačeg vjetra, struje ili nevremena. Inače ne prelazim puno a motor ne bih želio da ostavljam na barci, (zbog radi krađa) pa bi mi odgovarao 2t, može i neki stariji i što manje poželjan, al da opet ne provedem puno vremena veslajući.

Sad me interesuje, šta gledati, Selvu, Mariner ili ipak Yamahu i Suzuki? Johnson, ima li išta u tom rangu da ne troši ko tenk na nekih 2/3 gasa, a da je koliko toliko pouzdano i postoji mogućnost nabave djelova?

Voleo bih da čujem lična iskustva a ne mišljenja thumbup

Darkobp:
Ti sa 8ks neces biti puno brzi tih 4-5milja sto ti kazes,mozda dobijes 2 km/h i to ti je to
mada,znaci i  to dali  ides 5 ili 7 uz dunav mnogo :)  o nekoj rezervi snage ili da kazem maloj snazi tomosa4 necu trositi reci

A potrosnju odmah racunaj da ce ti trositi kao 3  tomasa 4   hi

njegos68:

--- Citat: arnyman  29, 07, 2014, 16:37:45 posle podne ---Imam T4 na pasari i nervira me činjenica da kuda god krenem treba mi sat vremena, troši stvarno malo al mi to toliko i ne znači kada je maksimalna brzina 4-5milja, ne daj bože nekog jačeg vjetra, struje ili nevremena. Inače ne prelazim puno a motor ne bih želio da ostavljam na barci, (zbog radi krađa) pa bi mi odgovarao 2t, može i neki stariji i što manje poželjan, al da opet ne provedem puno vremena veslajući.

Sad me interesuje, šta gledati, Selvu, Mariner ili ipak Yamahu i Suzuki? Johnson, ima li išta u tom rangu da ne troši ko tenk na nekih 2/3 gasa, a da je koliko toliko pouzdano i postoji mogućnost nabave djelova?

Voleo bih da čujem lična iskustva a ne mišljenja thumbup

--- Kraj citata ---
Koliko vidim da si iz Herceg novog?Imam Ja u PG johnson 6 ks kao nov,idealan za pasaru...Dodji ,nosi ga da ga probas ,pa ako odgovara da trgujemo...pozz http://www.autodiler.me/auto_oglasi_brod/259258

arnyman:

--- Citat: Darkobp  29, 07, 2014, 20:34:21 posle podne ---A potrosnju odmah racunaj da ce ti trositi kao 3  tomasa 4   hi

--- Kraj citata ---
Kako će trošti 3 puta više? Valjda je jači motor pri istoj vožnji rasterećeniji, uglavnom tiši i ponekad čak i ekonomičniji, mada i to nije o glavu, a potrošnja puta 3 jedino na punom gasu?

Inače znam i ja da brzina raste duplo tek ako je snaga na kvadrat, ali mi je bitnija rezerva snage

@njegos68
Znam da su Johnsoni malo življi od ostalih motora, pa bih njegovih 6ks ipak uzeo u razmatranje, jel imaš neki podatak o potrošnji?

CIVIJA:
Druze potrosnja 2t motora je otprilike 0.5L po KS. Moj johnson (9.9ks novije generacije - 2004.) na punom gasu trosi oko 5.5l na sat a za tih sat predje nekih 30ak kilometara. Pa sad racunaj sta se vise isplati, posto stvarno ne znam koliko bi tomos 4 potrosio na 30km i koliko bi ti vremena trebalo da ih predjes.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju