E, ovako treba... > Vanbrodski motori
8ks 2t ili nešto slično(jeftino) za pasaru. Šta bi preporučili?
srsa:
Та "стара прангија" о којој причаш, Јохнсон или Евинруд 9.9 КС су генерално гледано одлични, поуздани и снажни мотори и то ти је права мера за пасару, ако већ ниси у могућности да набавиш неки четворотактни мотор сличне снаге. ok
А Цивија, чудно ми је управо то што мислим да та брзина од 30 КМ на сат јесте феноменална брзина обзиром на снагу мотора од само 10 КС и мислим да ако ниси глисирао тешко да си могао да је постигнеш. Ја сам ту брзину постизао у глисирању на пуном гасу са Еланом 495 са кабином и Јохнсоном 30 са теретном елисом. Јесте мој Елан био 3 пута тежи од твог чамца, али је и мој мотор био 3 пута јачи од твог, а Елан 495 има глисерско корито. hi
CIVIJA:
Bem li ga ako gps laze lazem i ja. Moj camac ima kontra svanc i vec na nekih 18 - 19 km/h spusti ''nos'' - ako bi se to moglo nazvati izglisira.
Darkobp:
Evo ti onda podatak uporediv sa tvojom barkom
Ja Imam Elana 495 znaci jako slicno kao tvoja pasara po pitanju tezine,duzine,brzine(brzinu govorim o deplasmanskoj plovidbi posto tako vozim zadnjih 10 god)
Tog elana sam terao i sa tomosom4 i sa 2 tomosa 4,i sa evinrude 6 2t,mercury5 ks 4t i sa hondom 8ks
Tomos4 je definitivno slab za to korito i vukako sam se baba i trosio mi je oko1,2-1,3l
Evinrude6ks 2t mi je trosio oko 2.5-3l jer se morao voziti na dobrih 80%gasa
Mercury5ks 4t 1.2-1.3l na 80-90% gasa zbog male snage
Honda8ks 4t 1.7-2.0l na nekih 60-70-80%
A ti ako mislis da ces Jonhosa 6ks voziti na pola gasa da bih trosio 1.5l/sat onda racunaj da ces i imati brzinu od max 4km/h uzdunav,veoma brzo ces se smoriti i dati gas da ubrzas to na nekih 6-7km/uzdunav al ce ti i potrosnja otici na nekih 3l
Matematika je jasna,ti uzdunav to korito nemozes gurati 7km/h sa jednom 1l/h (ako izuzmemo brodski dmb dizel motor)pa sve da i da stavis i ganc novu hondu na krmu od 2000-3000e
maverick:
Takvi motori u prosjeku trose oko 400 gr goriva po ks...sto ti dodje malo vise od 0,5 litara....dobro ti svi kazu....naravno svatko iz svog iskustva , najbolje ti je da prilikom kupnje nekog motora od ponuđenih zamolis vlasnika, a bi bi red da ga okacis i provozas se pol sata i vidis brzine i potrosnju...najlakse da uzmes digitalnu vagu i popišes brzine i tezine goriva pa vidis sam na cemu si...sto se tice nekoh oprečnih misšljenja pojedinih članova.....skoro pa svi dobro kazu...samo vjerojatno su svi imali i neke razlicite elise na razlicitim plovilima pa se kod 2 t motora tu moze dobiti i povelika razlika u brzini i potrosnji....
arnyman:
Darkobp, ja sam na moru j1
Kod mene su struje rjetke i ne nešto pretjerano jake, bitnije mi je da povremeno kad izađem iz zaliva skratim vrjeme povratka sa 1,5-2 sata na 1-1.5 sat, pri tom bi se pomirio sa duplom potrošnjom po pređenom putu u poređenju sa T4.
Samo mi treba nešto malo življe, što kažeš da se baš ne vučem ko baba, po bazenu, a opet slušam priče kako Johnson troši milion milijardi litara, ugašen, a tek na punom gasu ubija.
Zato i kažem da mi potrošnja nije bitna jer i ne prelazim mnogo, dok god nije neka nenormalna cifra, a koliko vidim cifra je meni skroz prihvatljiva
Navigacija
[0] Indeks poruka
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju