Autor Tema: Ventilacija kabine  (Pročitano 3028 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže zankiki

• Drekavac sa Srednjih voda
  • Pol: Muškarac
  • Dunav oko Novog Sada
    • Marissa
  • Brod tip: Pasaat 735
  • Marina: Plavi Dunavac, Novi Sad
  • Veličina: 8.65
Ventilacija kabine
« poslato: 23, 06, 2014, 10:52:12 pre podne »
Sezona je počela, stalno smo na brodu, radnim danima kada se stigne na "sitno", vikendima na malo više... Za godišnji najviše  kgk

Brod imam od jesenas, i zimus sam svaštra nešto pravio, dodavao, a jedna stvar mi nije bila tada na pameti. Naime, kada su ovako vreli dani (vikend smo ceo proveli na vodi), dobro je skloniti se u kabinu na par sati, pogledati film ili dremnuti posle ručka. Problem je što se prozori na kabini ne otvaraju, pa bude prilično toplo.

Jedan deo znam kako ću (napraviti otvor sa spoljne i unutrašnje strane bar nije teško), sa spoljne strane bih stavio ovako nešto:

Pitanje je kakav ventilator staviti i gde ga nabaviti? Pao mi je na pamet onaj mali ventilator iz kompjutera, ali on je prilično glasan, radi na dosta obrtaja, pre bih stavio nešto baš za tu namenu. Eventualno, ako stoji u cevi i ima drugačije zakrivljena krilca, mogao bi sa manje obrtaja da gura istu količinu vazduha i da bude tiši.
Debljina izolacije je oko 3cm, što opet znači da ne bi trebalo da bude širin od 3 cm, ali opet, ako je u cevi, može malo i da viri.

Verovatno su neki od vas ovo radili, imaju iskustva, znaju kako treba... Svaki dobronameran savet je dobrodošao!

Van mreže zankiki

• Dunav oko Novog Sada
    • Marissa
Odg: Ventilacija kabine
« Odgovor #1 poslato: 23, 06, 2014, 12:49:30 posle podne »
« Poslednja izmena: 23, 06, 2014, 23:37:43 posle podne od strane Kapetan »

Van mreže Labud 1258

• Veliki dugodlaki Drekavac
  • Ko ne voli karanfile ne treba da živi
    • Revir 2
« Odgovor #2 poslato: 23, 06, 2014, 20:38:26 posle podne »
Mora to biti prava stvar, ako uvlačiš vazduh sa spoljne strane, a trebalo bi.

http://www.osculati.com/hr/cat/Scheda.aspx?id=17673

Van mreže maverick

• Kapitalac Dunavski
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #3 poslato: 23, 06, 2014, 21:12:11 posle podne »
Taj osculatijev je ok...lako se montira i dugotrajan je...s tim iz kompjutera imas jednu drugu pogodnost a to je da ispred njega u tacnu stavis dvije boce od litre koje si prethodno zaledio i imas u kabini jako fino klimatiziran prostor na pola dana....prije nego vodu zaledis posloliš je...isprobao preko vikenda sad...i stvar odlicno funkcionira

Van mreže zankiki

• Dunav oko Novog Sada
    • Marissa
« Odgovor #4 poslato: 24, 06, 2014, 08:36:39 pre podne »
Koliko je novaca ovaj sa slike gore? I ne mora da bude solarni, može i redovno napajanje, za sada imam više nego dovoljno struje...