Steta sto ne dodje vise krstasa, a nije da ih nema u beogradu, mozda bi bilo dabro pozvati ih na neki nacin. Za regatu znaju samo oni koji su u nekom jedrilicarskom klubu, dok ostali mozda bas i nisu informisani.
Pozdrav za drustvo, evo i ja da se prikljucim diskusiji posto sam od skoro registrovan ovde na forumu (pomenuti Zokijev drug Dragan)
@Neptun i meni je jako cudan ovaj njihov vid obavestavanja, ako ga je uopste i bilo ???
Meni je Nesa javio jedan dan pred regatu, ja ti odmah otvorim njihov sajt i tamo ne nadjoh nikakvu informaciju i to ponavljam - dan pred regatu ??? Ili se mozda ja nisam snasao na sajtu ?
Druga stvar koja mi je cudna je trasa regate, tacnije onaj deo izmedju desne obale i V R ostrva koji nije deo plovnog puta, pa samim tim na karti nema obelezene dubine. Svi smo culi da uz ostrvo tu i tamo ima sprudova, a gde se nalaze, to sam vrag zna.
Kada imas bocni ili krmeni vetar (kao drugog dana), onda nije problem da prodjes kroz onaj uzak prolaz koji su ostavili izmedju usidrenih camaca marine 4-ti Jul.
Ako je pak vetar sa pramca (kao prvog dana), onda je prolazak na jedra tim prolazom prilicno riskantan. Ja sam se ipak i prvog dana odlucio za tu varijantu zbog pomenute nepoznanice u vezi sprudova. Pomolio sam se bogu da mi ne naidje neka ladja dok se ne izvucem iz istoga, jer znam da ne da mi ne bi uvazili prednost zbog pogona na jedra i sto ucestvujem u regati, nego bi mi majku majcinu zbog toga sto plovim cik - cak u tako uskom prolazu (i bili bi dobrim delom u pravu).
Bezbednost bi trebala da bude prioritet kada se odredjuje trasa za regatu, a u ovom slucaju (vec druga godina za redom, ne znam kako je bilo ranije) su nam ostavili da biramo izmedju nasukavanja i čukanja