E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..

Samogradnja prikolice za camac, kako? sta?

<< < (6/9) > >>

LSI:
Милета, кад сам купио свој први чамац, руски Прогрес, који је био тежак око 250-300 кг, с мотором џонсон од 25 КС, Зоран Каћинтата ми је направио приколицу од тих танких цеви димензија 40х60 мм. Након свих преправки и надоградње мој чамац (онај који је завршио код Јокана) био је тежак више од 500 кг (с мотором јамаха 8 КС 4Т). Врло мало сам га вукао на приколици (скоро све време је стајао у башти и повремено је био мало и у води).

После годину дана, приметио сам да су се цеви искривиле. Предњи и задњи крајеви су се спустили ка земљи тако да је део где је била осовина био највиши.

После тога сам узео цеви 60х60 и њих убацио, наварио на старе. Сада та приколица може да носи и више од 700 кг.

Може се то видети у мојој теми о преправкама чамца: http://www.mojaladja.com/forum/index.php/topic,2170.msg147197.html#msg147197.

Да закључим, увек бих препоручио да се направи приколица од конструкције која може да понесе бар за 50% већи терет него што се планира.

Zoran T:
Da se covek pita...60/40/3 po duznom metru je 4.8kg sledeca manja kutija 30/50/3 je 3.8kg/m...na 20m kutije bice lakse 20kg sto je generalno mala razlika u tezini da bi nesto znacilo (ako negde nadjes od 3mm debljiu zida)...mozda je bolje rastereti camac tj skinuti sve sto moze...

Kapetan:
jel bese,  ove pravljene vise nikako ne mogu da se registruju ?

Zole:
ne mogu

Kapetan:

--- Citat: Zole  12, 09, 2016, 20:33:01 posle podne ---ne mogu

--- Kraj citata ---

alo dovlaci neku sa papirima iz nemacke kad krenes na ovamo :)

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju