Nepogode na rekama... > POPLAVA 2013 i 2014
Vanredna situacija
Ljuba:
Odprilike da posao vrše jedino plastični čamci jer su izdržljivi (za razliku od gumenih koji mogu očas da se probuše), lagani i moguće ih je brzo dislocirati a pri tom imaju dobar efekat i sa manjim motorima.
Jači motori su nažalost retkost kod nas čamdžija, visoka prodajna cena, visina registracije i potrošnja goriva su faktori koje 90% nas ne može da prevaziđe.
AccA:
Od sinoc pokusavam da pistavim post. Pa je infirmacija I malo "bajata".
Preksinoc oko 3 sam bio na mostu na ulazu u Obrenovac. Ponudili smo pomoc, ali nas je policija udaljila. Svi civili su udaljeni na 100/150 m od mosta. Mada smo odmah videli da je voda tako jaka da mi sa nasim plastikanerom od 4.2m I Yamahom od 6ks nismo imali sta da trazimo u takvim uslovima. Da bi jednostavno ugrozili I sebe I druge.
Od prijatelja koji se sa porodicom prepodne izvukao iz Obrenovca sam cuo, a isto I sam zakljucio gledajuci TV veceras (u Lazerevcu smo konacno dobili struju posle 2 dana, vodu jos uvek nemamo) da se sa slabijim motorima pa cak I sa veslima moze kretati kroz sam grad. Zeznut je samo taj blize Kolubari gde je voda veoma brza I matica jaka I koji treba preci da bi se ljudi iskrcali I presli preko mosta do autobusa koji cekaju. Pa razmisljam da mi "slabiji" mozemo krstariti gradom I prebacivati ljude iz kuca na neko odredjeno I dogovoreno mesto gde bi ih preuzimali ovi sa vecim I jacim camcima (policija, vojska ili Rusi koji su takidje tu sa svojim camcima).
Ne znam da li je ovo uopste izvidljivo, "pametno" I potrebno. I da li je bolje camac dovuci sa Beogradske strane do mosta ili sa druge strane iz pravca Zvecke.
Zoran:
"odem na par dana preko grane i pizdarija.... mi smo bre govnjiva drzava, koj ku*ac vam smeta jedan novinar Kurira ? a ne smeta vam prodaja Kosava jeli ? ne smeta vam zaduzivanje cak i vasih praunuka? ne smeta vam negativna selekcija u drzavnoj upravi ? ne smeta vam licimurstvo ? .... nista vam ne smeta , samo vam smeta taj novinar kurira ? moz' misliti ..."
Kapetane pocinjes da me ozbiljno zabrinjavas.Moja drzava Srbija nije "govnjiva" niti
ce ikada biti.Tako da te molim da se uzdrzis od takvih komentara,a takodje i psovanja.Pro-
baj da se skoncentrises na temu.
Mozda ti sebe smatras VELIKIM VODJOM,pa sebi dozvoljavas da se istresas bas na
sve nas?Bojim se da nece moci.Mi smo se ovde trudili da svako pomogne u svojim mogu-
cnostima,jer u ovoj situaciji samo je to vazno.
LSI postajes vec dosadan.Alo bre covece 4 komentara za sat vremena u jednoj temi?
Da dokle god sam na ovom forumu trudicu se i zalagati da se PRVENSTVENO pise o vo-
di,plovidbi i unapredjenju nasih znanja u vezi toga.
stvlada:
Pa kad lsi ne zna nista o vodi,plovidbi i stvarima vezanim za to(mislim na prakticni deo,ne teoretski) onda moras da pises o bilo cemu.Moguce da postoji i nagradna igra ko ima najvise postova,samo mi to ne znamo...
deda:
Kakva god da je moja zemlja , moja je ! Jeste da nista ne valja i ne funkcionise !!! I jeste problem "novinar" kurira jer , nazalost oni trenutno kreiraju javno mnjenje ! Ovo sto je on "napisao" je u najmanju ruku bezobrazno !
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju