Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA
Kupovina broda (zelim ovaj brod)
Dule HU:
--- Citat: Barba 08, 08, 2009, 00:43:41 pre podne ---I BAS i Akvarius su fenomenalni camci. Ali vodim se recima vlasnika Saralide da ga je izrada kostala 7000 + farbanje + prozori + jos nesto, zaboravio sam sta = 9500e. A Saralida je 10.5x3.1 (32.55 kvadrata), ovaj camac je 8.5x2.6 (22.1). E sad tako mali Perica zamislja avijaciju, dakle 9500*22.1/32.55 = 6450e.
E sad ako su u doba krize i nemastine ruke poskupele ima i drugih majstora.
--- Kraj citata ---
Vidi Perice avijatičaru matematika stoji ali u građevini jer Sarlida za 9500 je kao siva faza za na primer BAS i Aqarius u kitu i to za otprilike 12000. Znači na ova dva staviš komande , motor i rezervoar i možeš na reku, a metalni, zatakljeni i ofarban na doradu palube, enterijera itd...
Kapetan:
--- Citat: Dule Hy 08, 08, 2009, 00:57:46 pre podne ---Vidi Perice avijatičaru matematika stoji ali u građevini jer Sarlida za 9500 je kao siva faza za na primer BAS i Aqarius u kitu i to za otprilike 12000. Znači na ova dva staviš komande , motor i rezervoar i možeš na reku, a metalni, zatakljeni i ofarban na doradu palube, enterijera itd...
--- Kraj citata ---
mislim da gresis enterijer na plastici kosta dosta skuplje nego na metalu, plus tesko da mozes sam da ga radis... plastika ima prendosti ali prednosti nisu u cenu i jeftinoci enterijera... jedna od najvecih prednosti je odrzavanje gde je plastika milenijum ispred metala , ali ima i metal prednosti veruj mi ...
saralida kit kosta 9500 bas i aquarius 13000 odmah u startu je jeftiniji metal, plus saralida ima 12metara sa 4, bas 7 aquarius je 9,6 x 2,4 , znaci drasticno veci brod za manje pare... video sam kako se ponasaju Saralida i Aquarius na vodi ... veruj mi Aquarius nema sta da trazi pored nje sto se tice konfora i plovnosti , za Bas ne mogu nista da kazem nisam ga video uzivo ...
Barba:
Pa vidi BAS u kit2 verziji kosta 13500e. Ako na 6450e dodam 3000e za enterijer, a za te pare mislim da mogu da ga odrade stolari i tapetari da se ja ne zajebavam ponovo, to izadje 9500e. Znaci 4000e manje i odnosu na BAS koji tek treba da se sredjuje.
Kap. Saralida je 10.5x3.1
Kapetan:
ja mislim vodena linija ... mislim da je preko svega 12m
nije sada tu ali veci je dosta od moje ladje a ja imam 9 metara ...
Dule HU:
Barba opet kažem dobra ti je matematika i ispravno razmišljaš, koliko para toliko muzike.
Samo mislim da cena između plastke i metala nije tako drastična.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju