Nautika opšta... > Nemar i bahatost na vodi

Da li su mreze krive za nedostatak ribe ?

<< < (2/6) > >>

rade:
Preksinoc ja i drugari pecamo,naidje kontrola.Oni ljubazni mi jos ljubazniji a na pitanje bacanja mreza nocu lakonski odgovorise;nemozemo mi svuda da stignemo'i odose dalje bez pitanja gde se pusta kad.

deda:
Svi su pomalo krivi!Pocevsi od ribara pa do pecarosa.Ribari nemaju milosti,od toga zive pa mogu da shvatim,ne i da opravdam!Pecarosi nose kuci ribice od 200gr. kazu:bacis na vrelo ulje i ko cips!!Gde je tu pamet i kod jednih i kod drugih?Odneti smudja od 300gr. kuci je budalastina.A onda ce jednog dana doci na vodu,i jedni i drugi,i upecace najlon kesu koju je neko bacio i konstatovati kako ribe neme i opleviti po drzavi koja ne poribljava ove nase reke!kada vratim u vodu ribu van mere ili onu koja se nije jos izmrestila gledaju me kao budalu a pojedinci misle da ih provociram!Nema tu previse pameti ni kod jednih a bogami ni drugih!!Takav smo narod i tu pomoci nema!

Barba:
Vidi deda se vratio, jel se to zet smilovao pa ukinuo embargo na kabl od monitora?  :taunt:

Ne pecam, ali cu svejedno dati moje misljenje. Odgovor na ovo pitanje je identican kao i na vecinu pitanja ljudi koji su se naprasno probudili iz dvadesetogodisnjeg sna i konstaovali da je sve propalo. Po mom misljeju za ovaj problem su najmanje krivi nemarni pecarosi sto prave "cips od ribe", kao sto ni losi djaci nisu krivi za propast skolskog sistema, teski pacijenti za propast zdravstvenog sistema. U pitanju je nebriga drzave za bilo sta u poslednjih dvadeset godina. Sad se pitamo zasto nema ribe, pa zato sto se fabrike prema rekama odnose kako prema tecnim deponijama, gde su inspekcije, zato sto se od ribe vadi apsolutno sve sto se uplete u mrezu, gde su inspekcije, zato sto su obale prenatrpane kojekakvim kucicama, sojenicama, splavovima sa tonom djubreta oko njih (akcenat je na djubretu), gde su inspekcije, zato sto kao pomahnitali majmuni koristimo najlon kese i flase, jer drugo ne mozemo ni da kupimo, a koje kako god okrenes zavrse gde ne treba, a razgradjuju se hiljadu godina, a i tada se ne razgrade neko pretvore u najlonski prasinu, gde je Schwarzeneger.

GDE SU INSPEKCIJE I GDE IDU PARE OD BEZOBRAZNO VISOKOG POREZA.   

deda:
Ako na Beljarici peca 30 pecarosa iz 30 camaca i u vreme mresta odnese po jednu ribu dnevno kuci puta 30 dana ,puta koliko miliona mladji!!?Nema u glavama svesti da ta riba treba da poraste da bi je bilo vise.Moze drzava da uradi sve kako treba ali konstantnim izlovom ribe van mere i u mrestu riblji fond se smanjuje iz godine u godinu i tu nema pomoci dok se svi nedovedemo u red!Dal milom ili silom,svejedno!Ne treba za sva sr..a kriviti drzavu,pomalo[ili puno] krivi smo i mi!

parigroz:
ma ljudi su stoka neopisiva! nikad im nije dosta...........gledao sam na svebu par dana kako kederlishom vade sve sto mrda....za chips i za machke!.......meni su 3 dana 2 stapa bila zabachena i nista!kao u bunar da sam zabacio.
nije ni cudo.....kako se ponasamo....a djubreta u vodi koliko hoces........
sve u svemu kupio sam od ribara 2 kile ribe za chorbu i nije mi zao sto sam ostao bez ulova......

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju