Nautika opšta... > Nemar i bahatost na vodi

Da li su mreze krive za nedostatak ribe ?

<< < (3/6) > >>

Kapetan:

--- Citat: Barba  15, 08, 2009, 13:36:42 posle podne ---GDE SU INSPEKCIJE I GDE IDU PARE OD BEZOBRAZNO VISOKOG POREZA.   

--- Kraj citata ---

:good:

dok nema jake srbije nece biti ni riba... nase je samo da se postaramo da se u rekama ne nakupi previse smeca... kada djavo odnese salu i kada ne ostane ni jedna riba na 10 kilometara onda ce drzava da krene da poribljava i da poostrava kontrolu ... e zbog tog vremena sa moje ladje idu samo organski odpadci u vodu ali ne i plastika ... cak i pikavce gledam da ne bacam iako mi je jasno da ne smetaju vodi ...

IkaTaca:
Respect Kap!

Barba:
Ne razumem se puno u problematiku, mozda su krivi i pecarosi, ali doba kolektivne svesti, opstih pravila ponasanja i osude okoline je nazalost proslo. To je ono sto je krasilo ovaj narod vekovima, a izumrlo je u zadnjih dvadeset godina. Zbog toga mislim da samo drzava moze da resi ovaj problem, jer uticaj skolskog sistema, ali i citavog drustva na kolektivnu svest je mizeran u odnosu na satanizam propragandne masinerije koja nam stize sa zapada (citaj: bitan si samo ti i tvoja guzica zato samo trosi, trosi, trosi da bi bio trendi i naravno plati porez gospodaru). Tako je i doticni gospodin jel ga je mozda bilo blam da nosi kesu djubreta na obalu, da ne bi slucajno ispao seljak, pedantno zavezao masnicu i pustio je niz tok. A mozda je u pitanju samo stoka. Stanje u ekologiji bi u mnogome poboljsali kada bi samo zabranili upotrebu najlon kesa i plasticnih flasa, a na konju bi bili kad bi resili problem hemijskog otpada.   

deda:

--- Citat: Barba  15, 08, 2009, 19:27:37 posle podne ---Ne razumem se puno u problematiku, mozda su krivi i pecarosi, ali doba kolektivne svesti, opstih pravila ponasanja i osude okoline je nazalost proslo. To je ono sto je krasilo ovaj narod vekovima, a izumrlo je u zadnjih dvadeset godina. Zbog toga mislim da samo drzava moze da resi ovaj problem, jer uticaj skolskog sistema, ali i citavog drustva na kolektivnu svest je mizeran u odnosu na satanizam propragandne masinerije koja nam stize sa zapada (citaj: bitan si samo ti i tvoja guzica zato samo trosi, trosi, trosi da bi bio trendi i naravno plati porez gospodaru). Tako je i doticni gospodin jel ga je mozda bilo blam da nosi kesu djubreta na obalu, da ne bi slucajno ispao seljak, pedantno zavezao masnicu i pustio je niz tok. A mozda je u pitanju samo stoka. Stanje u ekologiji bi u mnogome poboljsali kada bi samo zabranili upotrebu najlon kesa i plasticnih flasa, a na konju bi bili kad bi resili problem hemijskog otpada.   

--- Kraj citata ---
   Sve je to ,moj Barba, tako ali kao pecaros ti kazem da kvalitet vode u Dunavu i nije tako strasan!Dokaz su rakovi koji ne borave u losoj vodi!Smudj prvi ugine ako je voda zatrovana ili loseg kvaliteta!Nisam dugo video vise uginulih smudjeva a rakovi mi izjedu kukuruz pa saran osta gladan!

Kapetan:

--- Citat: deda  15, 08, 2009, 19:47:35 posle podne ---... ali kao pecaros ti kazem ...

--- Kraj citata ---

ako deda kaze kao "pecaros" ja vam kazem da to nije relevantno  :taunt:
na belegisu ni kedera nije uhvatio , moracemo opet da se takmicimo nema nam druge  :lol: :lol: :lol:

salu na stranu, ima deda pravo za rakove , ali zasto onda nema ribe ???

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju