Nautika opšta... > Nemar i bahatost na vodi
Da li su mreze krive za nedostatak ribe ?
Kapetan:
Od kada smo prosli RAM , voda je postala bistrija drsasticno a mreze ucestalje nije moglo da prodje 50 metara a da nema dve mreze...znci od rama do kladova ima preko 2000 mreza minimum, u reoni beograda mozda ima 50 mreza....
e sad ....
U beogradu pored 50 mreza nema ribe ali dole ima ribe pored 2000 mreza... znaci dole fishfinder ludi
Drugim recima mislim da smo nepravedno osudili provredni ribolov i da nam je to baceno u oci da bismo skinuli pogled sa pravog krivca a to je zagadjenje... dole ima mreza na svakom koraku ali nema zagdjenja a ovde kod nas nema toliko mreza ali ima zagadjenja.. epilog dole pored GENOCIDA sa mrezama ima ribe kod nas sa sporadicnim rezama nema ribe...
Ima li jos ljudi koji smatraju da problem sve manjeg broja riba u brogradu i okolinu nisu ribari vez zagadjenje ?
Posle ove regate mislim da je uzrok nedostataka ribe 90% zagadjenje 10 % privredni ribolov...
Kapetan:
pa imao sam samo macetu od 70cm kao oruzje :) a pretpostavio sam da oni imaju automatsko :)
Kapetan:
--- Citat: Dule 07, 08, 2009, 22:54:23 posle podne ---Ja mislim da su za ove "plovke" vezani kratki strukovi. U maticu se ne postavljaju mreže kao ni na veliku dubinu. Uglavnom love soma. Sad... nikada nisam izvadio ni jedan pa ne mogu baš da tvrdim ali sam video kad bacaju struk.
--- Kraj citata ---
to je jedina slika koju imam mozda nije odgovarajuce, generalno vecia je bila na malim dubinama i uz obalu
Kapetan:
--- Citat: Aka 07, 08, 2009, 23:47:20 posle podne ---To sto je kapetan slikao su samo flase koje markiraju "zauzeto mesto". Verovatno ste primetili da tih flaša ima na hiljade. E, pa samo 1 od preko 20 takvih markera je zapravo struk ili senker. To su načini lokalnih ribara da sakriju stvarne pozicije svojih alata.
--- Kraj citata ---
mora da je bas to ...
IkaTaca:
sve u svemu krajnje vreme da se ucine neki potezi vezani za javasluk na rekama, bilo to zagadjivanje, bilo nesavesno izlovljavanje ribe, davno je proslo, a nista se nije ucinilo, niti ima izgleda da ce to da se dogodi....Ceka se izgleda ekoloska katastrofa ili vec...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju