Nautika opšta... > Photo Konkurs ili ФОТО КОНКУРС

oterase ljudi camac tamicem .....

<< < (4/6) > >>

Bucho:
Mislim, ali nisam bas siguran, da po novom ZOBSu prikolica iz samogradnje vise nemoze da se atestira. Moze se registrovati prikolica iz firme koja ima generalno atest za proizvodnju prikolica. Ako gresim neka me neko ko je upucen ispravi. Sve ove objavljene uredbe i pravilnici su malo starijeg datuma.

Gaga:
Mislim da gresite. Sa B kategorijom se moze voziti vozilo koje zajedno sa vucenim vozilom ne prelazi ukupnu masu od 3.5t. Nigde ne pise koliko osovina mora da ima. Za inercionu kocnicu ste u pravu!

mladjo:
Dali mislite na one americke prikolice sa hidraulikom ili nesto drugo
--- Citat: Srecko Sojic  23, 04, 2014, 12:40:30 posle podne ---zahvaljujem na odgovoru

kod kuce imam 4 prikolice od kojih su dvije sa inercionom kocnicom a dvije su lake prikolice. relativno se razumijem u materiju.

zanima me samo da li inerciona kocnica mora da bude mehanicka (potisni cilindar i sajle) ili moze da bude i hidraulicka (hidraulicni cilindar i crijeva)

--- Kraj citata ---

Srecko Sojic:
da mladjo upravo te prikolice.

ja sam tu prikolicu kupio u holandiji a uvezena je iz amerike. medjutim prethodni vlasnik mi je rekao da ne moze da se registruje u holandiji i da je un koristio kao prikolicu do 750kg. ja sam jedno 3 mjeseca tragao za razlogom i niko nije mogao da mi kaze pa cak ni holandski RDW i njemacku TUV, oni koji treba da je registruju  tamburanje. to je bilo veoma frustrirajuce.

medjutim slucajno sam na jednom forumu procitao sta je u stvari problem. te americke prikolice nemaju "emergency break" odnosno nuznu kocnicu. imaju samo jednu radnu hidraulicnu kocnicu i to je to. sem toga taj nuzni kocioni sistem mora da ima odvojen sistem od radne kocnice tj. ne moze da radi na isti hidraulicni cilindar i crijeva na kojima funkcionise i radna kocnica.

onda sam ja tragao po americkim sajtovima i nasao kompletan hidraulicni kocioni sistem sa mehanickom nuznom kocnicom. i tu postoje dvije vrste: sa blokiranim i deblokiranim rikvercom.

uz dosta muke i para nabavio sam sistem za jednu osovinu (sto je dovoljno) i novu glavu sa cilindrom. jos uvijek sve to treba da smontiram i testiram ali mislim da ce biti sve u redu kada zavrsim.

Gaga:
U staroj dozvoli jasno pise B - 3.5t!

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju