Nautika opšta... > Photo Konkurs ili ФОТО КОНКУРС

oterase ljudi camac tamicem .....

<< < (5/6) > >>

Bucho:
Tacno pise 3.5t ali pise motorno vozilo cija ukupna tezina ne prelazi 3500 kg a ne skup vozila. Da je tako onda bi znacilo da sa peglicom mozes da vuces prikolicu od tri tone a sa hamerom prikolicu od dvesta kila. A "E" kategorija je prikljucno vozili cije vucno vozilo spada u Kategoriju B, C, ili D

Gaga:
A da li bi znacilo da peglicom mogu da vucem prikolicu 3t ako posedujem E kategoriju? Svaki auto(pa i peglica) ima fabricku deklaraciju u kojoj je odredjeno kolika je maksimlna dozvoljena masa prikolice. Sto je auto tezi, veca je i dozvoljena masa prikolice. Na pr.: ako je max dozvoljena masa vozila 2t, a prikolice 1.6t potrebna je E kategorija. Ako je auto 1.8t, a prikolica 1.4t - B kategorija. Sve ovo vazi u skladu sa pomenutom fabrickom deklaracijom! Nigde se ne dovodi u vezu sa brojem osovina.

Srecko Sojic:
gago, tacno je da u tehnickoj specifikaciji svakog vozila postoji maksimalna tezina prikolice sa i bez kocionog sistema. bez kocionog sistema je to skoto uvijek 750kg a sa inercionom kocnicom varira od vozila do vozila srazmjerno tezini vozila. najvecu vucnu moc imaju recimo kia sorento, audi q7, porse cayene, merdeces ML to jest 3.500kg. u drugu grupu spadaju manja vozila od ovih tipa BMW5, mercedes e klase, auda a6 i oni mogu da vuku od prilike od 1.800kg do 2.200

e sad, ovi podatci se ne nalaze nigdje u papirima odnosno u saobracajnoj dozvoli. ne znam jedino ako tamo gdje vagaju kamione nemaju mozda neku tablicu po kojoj mogu da te rebnu

bugi:
Sto se tice prikolice iz samogradnje nema boga da se regularno atestira
Jednoosovinska prikolica do 750 kg ukupne nosivosti ne sme biti duza od 6 metra i sira od 2.5 (za sirinu nisam bas siguran)
Kad sam pravio prikolicu kupih torziju do 750 kg i sad se ziv pojede sto ne uze onu od 1400 kg
Ponekad teram camce od 600-700 kg pa da ne razmisljam,trpi i ova tu tezinu ali zasto je muciti
Što se tice prikolica nosivosti preko 750 kg naletna kocnica je obavezna
Ako ima dve osovine a ne prelazi 3.5 t sa sve vucnim vozilom mislim da nema frke sa murijom oko B kategorije
E sad isto vazna stvar je sa cim se vuce...po meni prikolica i camac ne bi trebali biti tezi od polovine tezine vucnog vozila,sta zakon kaze nemam pojma

Gaga:
Bugi, slazem se u svemu sa tobom, osim ovog zadnjeg... To da prikolica sa camcem ne sme da predje polovinu tezine vozila, nigde ne pise u zakonu. Ponavljam, svako vozilo je fabricki deklarisano koliku masu autoprikolice sme da vuce!

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju