Nautika opšta... > Photo Konkurs ili ФОТО КОНКУРС

oterase ljudi camac tamicem .....

<< < (3/6) > >>

zankiki:
Nije moje vozilo, ni prikolica. To mi je uslužno urađeno.
Bojan, momak koji je to radio, je toliko preiskusan u tome da nemam reči. Iz prve je navukao brod na prikolicu tako da je bio odlično raspoređen teret.

Srecko Sojic:
becar to je sasvim tacno. ja i dan danas ne znam kako sam prosao sa tolikim teretom i gabaritima preko 5 zemalja i 3 granice a da me neko nije skinuo sa puta.

ako si dobro upucen da li bi mogao malo da elaboriras te zakonske odredbe? navodis "odgovarajuci" kocioni sistem itd.

zankiki:

--- Citat: Bećar  23, 04, 2014, 11:13:10 pre podne ---Ne bih da nešto preterano pametujem i kvarim temu ,ali vožnja takvog tereta sa neodgovarajućom prikolicom vas može skupo,novčano koštati.
Zakonom je predviđeno da se teret do 750 kg može voziti sa jednoosovinskom prikolicom i bez naletne kočnice.
Sve preko toga je dvo ili troosovinska prikolica sa odgovarajućim kočionim mehanizmom i dozvola za vožnju kamiona sa prikolicom
Ne zamerite...

--- Kraj citata ---

Ne zameram ništa, naravno.
Kao i mnoge druge stvari u ovoj našoj zemlji sa lošim zakonima koji se uz to ne primenjuju, i ovde je jeftinije odraditi ovako pa usput i platiti kaznu (ako se desi da moraš), nego iznajmljivati prikolicu, kombi, čoveka da vozi...

Srecko Sojic:
hahahaha veoma autenticno nema sta

samo pripremiti po 10 i 20 eur za korupciju i teraj!

Srecko Sojic:
zahvaljujem na odgovoru

kod kuce imam 4 prikolice od kojih su dvije sa inercionom kocnicom a dvije su lake prikolice. relativno se razumijem u materiju.

zanima me samo da li inerciona kocnica mora da bude mehanicka (potisni cilindar i sajle) ili moze da bude i hidraulicka (hidraulicni cilindar i crijeva)

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju