Autor Tema: Dali promeniti elisu  (Pročitano 9694 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže pendula

• Mali od Roštilja
  • www.mojaladja.com
Odg: Dali promeniti elisu
« Odgovor #15 poslato: 27, 03, 2014, 08:45:10 pre podne »
OK menjac nepipam.nego imali veze koje ulje se sipa za mesavinu da ga nije to zapusilo.ja sipam obicno mineralo sa pumpe pise na njemu za kosilice i motorne testere.posto mi je jedan rekao slobodno to ulje mineralno.

Van mreže petar_kozic

• Dunavsko-Savski trbusasti brka...
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #16 poslato: 27, 03, 2014, 09:45:24 pre podne »
u leru prima gas opasno a kad vozim imam osecaj na punom gasu kao da mu fali moze se reci da gusi.Doduse preploslo leto isao je dosta bolje a ovo leto zadnje kao da mi je neko oduzeo 10hp

Upravo i ovo moze da bude do menjaca. Kada radi na leru ne vrti osovinu i menjac i prima gas.

Od malo vode u menjacu tako lepo zardjaju lezajevi koji su unutra. Mora da ih ima nekoliko. Bez obzira sto je i ulje unutra, zardja.

Video svojim ocima. Isto tako motor po malo primao vode u menjac. Posle rasturanja, lezajevi kao u vodi da su lezali, a ne u ulju.
Nije problem dok vozis. Problem je dok motor stoji i nekoristi se, onda voda uradi svoje.

To je za majstora posao.

Poslusaj koga hoces.

Van mreže pendula

• Mali od Roštilja
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #17 poslato: 27, 03, 2014, 10:18:52 pre podne »
Petre upravo zbog toga sto si napisao.ja posle svake sezone od tri cetri meseca vadim motor i ispustam ulje i ispiram sa obicnim uljem i stavljam novo i tako sa novim ceka u garazi motor sledecu sezonu tako da neverujem da je ista zardjalo to je neko moje misljenje.svako vase misljenje mi dobro dolazi.hvala vam unapred svima.

Van mreže petar_kozic

« Odgovor #18 poslato: 27, 03, 2014, 10:20:27 pre podne »
Nije problem samo van sezone, vec je problem svaki put kada ga ne koristis.

Ne mozes da verujes kako izgledaju lezajevi koji su primali vodu u menjac.

Mozda gresim. Ti odluci sta ti je ciniti, u svakom slucaju treba izmenjati te semeringe da ne ulazi voda u menjac.

Van mreže Qsha

• Titelski sokozder
  • Mirno more ne stvara dobre mornare...
  • Brod tip: ELAN 402 gt
« Odgovor #19 poslato: 27, 03, 2014, 11:00:08 pre podne »
ma nije ljudi do menjaca sigurno,meni je stari evinrude 40 ks propustao vodu i pravio emulziju jos kad je kupljen daleke 1983...pa je stajao 20 godina (ne vozen) sa emulzijom u menjacu i kad sam ga otvorio zupcanici su bili kao novi!!!
tako da bi mogao da pogledas karburator-e?jel je jedan ili dva?da ih skines ocistis svaki diznu i lepo operes cance i vratis bice bolje sigurno!jer ne moze da se poredi primanje gasa u leru i u brzini...tebi se cini da u leru prima pun gas jer "reži" kad mu das gas,a kad je u brzini ne dobija dovoljno goriva da bi izgurao kako treba!
veruj mi da najmanja sitnica u nekoj dizni moze da zaj....a!

a i to mineralno ulje koje koristis za mesavinu jel na njemu pise da je za 2t motore?
da ne bude da pravis mesavinu sa uljem za motore?4t

Van mreže petar_kozic

« Odgovor #20 poslato: 27, 03, 2014, 11:07:22 pre podne »
ma nije ljudi do menjaca sigurno,meni je stari evinrude 40 ks propustao vodu i pravio emulziju jos kad je kupljen daleke 1983...pa je stajao 20 godina (ne vozen) sa emulzijom u menjacu i kad sam ga otvorio zupcanici su bili kao novi!!!
tako da bi mogao da pogledas karburator-e?jel je jedan ili dva?da ih skines ocistis svaki diznu i lepo operes cance i vratis bice bolje sigurno!jer ne moze da se poredi primanje gasa u leru i u brzini...tebi se cini da u leru prima pun gas jer "reži" kad mu das gas,a kad je u brzini ne dobija dovoljno goriva da bi izgurao kako treba!
veruj mi da najmanja sitnica u nekoj dizni moze da zaj....a!

a i to mineralno ulje koje koristis za mesavinu jel na njemu pise da je za 2t motore?
da ne bude da pravis mesavinu sa uljem za motore?4t

Niko zupcanike nije ni spominjao. Zupcanici nece da stradaju. Stradaju lezajevi unutra.

Van mreže Qsha

• Titelski sokozder
« Odgovor #21 poslato: 27, 03, 2014, 11:34:14 pre podne »
ispravka-ceo menjac je bio cist sa sve lezajevima!

Van mreže pendula

• Mali od Roštilja
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #22 poslato: 27, 03, 2014, 12:17:36 posle podne »
na ulju pise 2t.A sto se karburatora tice dva komada obadva sam skinuo i otvorio nista prljavo nista zapuseno.Sve sam isproveravao prvo pa onda se javio za vase misljenje.Jedino da nije mozda nahvatao garez u auspuh pa ga to gusi zat sam i rekao za ulje.

Van mreže Qsha

• Titelski sokozder
« Odgovor #23 poslato: 27, 03, 2014, 12:44:18 posle podne »
ok znaci eliminisemo problem karburatora,ne moze da se nahvata garez toliko da bi smetao i gusio motor, a jel si proveravao kakve su svecice odnosno da li bacaju dobru varnicu?

sad mi je palo na pamet,jel vodjica na karburatorima podjednako otvara oba leptira kad das gas?

Van mreže pendula

• Mali od Roštilja
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #24 poslato: 27, 03, 2014, 13:26:39 posle podne »
Podjednako rade leptiri e sad svecice jesu potrosene ali sam ih ja nastelovao na 060 i bio je neki majstor da ispita elektroniku i sve kaze sto se njega tice da je uredu i on me je napao za ulje da treba sinteticko i da je najverovatnije zacepio pa da sipam wins u mesavinu da ga ocistim mada se meni to neradi.

Van mreže njegos68

• Kapitalac Dunavski
  • Krapolovac
« Odgovor #25 poslato: 27, 03, 2014, 13:30:26 posle podne »
 kazi druze odakle si pa da ti neko preporuci pravog majstora....  Bez precizne dijagnoze kvara ili smetnje nema i otklanjanja istog....

Van mreže Qsha

• Titelski sokozder
« Odgovor #26 poslato: 27, 03, 2014, 13:36:07 posle podne »
probaj da zamenis svecice jer iako je nastelovan zazor moze da se desi da ne bacaju dovoljno dobru varnicu i da sagorevanje nije kako treba....to ti je bar najjeftinija varijanta da probas a i nemas sta da izgubis bar ces imati nove svecice! 114

Van mreže pendula

• Mali od Roštilja
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #27 poslato: 27, 03, 2014, 13:43:17 posle podne »
To za svecice si upravu nego cu gledati da ipak uzmem yamahu 70hp 2t.a ako neuzmem stavicu nove svecice i obavesticu vas.nego dali zna neko kolika je kilaza yamahe 70hp  1990god.Johansona znam da je nekih 90kg.

Van mreže pendula

• Mali od Roštilja
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #28 poslato: 27, 03, 2014, 13:50:01 posle podne »
Sad mi pade napamet dali moze kod njega da se rasteluje paljenje pa zbog toga da nevuce kao kod kola.pa se steluje kao kod kola na razvodnik.Posto kad je hladan vergla kao lud a kad je vruc ponekad sad cesce kao kod kola zapne pa ja opet on zapne pa tek onda nekad uhvati da vergla.Rasurao sam alnase cetkice dobre bendiks nov.Eto malo jos informacija.

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • Drekavac sa Srednjih voda
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
« Odgovor #29 poslato: 27, 03, 2014, 13:53:39 posle podne »
To za svecice si upravu nego cu gledati da ipak uzmem yamahu 70hp 2t.a ako neuzmem stavicu nove svecice i obavesticu vas.nego dali zna neko kolika je kilaza yamahe 70hp  1990god.Johansona znam da je nekih 90kg.

tezina Yamahe od 70hp iz 1990 te sa 3 cylindra je 223 lb ili 101 kg...

ovde nadjoh podatak:

http://www.nadaguides.com/Boats/1990/Yamaha/Outboard-Motors