E, ovako treba... > Vanbrodski motori
Dali promeniti elisu
petar_kozic:
--- Citat: Qsha 27, 03, 2014, 11:00:08 pre podne ---ma nije ljudi do menjaca sigurno,meni je stari evinrude 40 ks propustao vodu i pravio emulziju jos kad je kupljen daleke 1983...pa je stajao 20 godina (ne vozen) sa emulzijom u menjacu i kad sam ga otvorio zupcanici su bili kao novi!!!
tako da bi mogao da pogledas karburator-e?jel je jedan ili dva?da ih skines ocistis svaki diznu i lepo operes cance i vratis bice bolje sigurno!jer ne moze da se poredi primanje gasa u leru i u brzini...tebi se cini da u leru prima pun gas jer "reži" kad mu das gas,a kad je u brzini ne dobija dovoljno goriva da bi izgurao kako treba!
veruj mi da najmanja sitnica u nekoj dizni moze da zaj....a!
a i to mineralno ulje koje koristis za mesavinu jel na njemu pise da je za 2t motore?
da ne bude da pravis mesavinu sa uljem za motore?4t
--- Kraj citata ---
Niko zupcanike nije ni spominjao. Zupcanici nece da stradaju. Stradaju lezajevi unutra.
Qsha:
ispravka-ceo menjac je bio cist sa sve lezajevima!
pendula:
na ulju pise 2t.A sto se karburatora tice dva komada obadva sam skinuo i otvorio nista prljavo nista zapuseno.Sve sam isproveravao prvo pa onda se javio za vase misljenje.Jedino da nije mozda nahvatao garez u auspuh pa ga to gusi zat sam i rekao za ulje.
Qsha:
ok znaci eliminisemo problem karburatora,ne moze da se nahvata garez toliko da bi smetao i gusio motor, a jel si proveravao kakve su svecice odnosno da li bacaju dobru varnicu?
sad mi je palo na pamet,jel vodjica na karburatorima podjednako otvara oba leptira kad das gas?
pendula:
Podjednako rade leptiri e sad svecice jesu potrosene ali sam ih ja nastelovao na 060 i bio je neki majstor da ispita elektroniku i sve kaze sto se njega tice da je uredu i on me je napao za ulje da treba sinteticko i da je najverovatnije zacepio pa da sipam wins u mesavinu da ga ocistim mada se meni to neradi.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju