E, ovako treba... > Vanbrodski motori
Dali promeniti elisu
pendula:
OK menjac nepipam.nego imali veze koje ulje se sipa za mesavinu da ga nije to zapusilo.ja sipam obicno mineralo sa pumpe pise na njemu za kosilice i motorne testere.posto mi je jedan rekao slobodno to ulje mineralno.
petar_kozic:
--- Citat: pendula 27, 03, 2014, 08:37:31 pre podne ---u leru prima gas opasno a kad vozim imam osecaj na punom gasu kao da mu fali moze se reci da gusi.Doduse preploslo leto isao je dosta bolje a ovo leto zadnje kao da mi je neko oduzeo 10hp
--- Kraj citata ---
Upravo i ovo moze da bude do menjaca. Kada radi na leru ne vrti osovinu i menjac i prima gas.
Od malo vode u menjacu tako lepo zardjaju lezajevi koji su unutra. Mora da ih ima nekoliko. Bez obzira sto je i ulje unutra, zardja.
Video svojim ocima. Isto tako motor po malo primao vode u menjac. Posle rasturanja, lezajevi kao u vodi da su lezali, a ne u ulju.
Nije problem dok vozis. Problem je dok motor stoji i nekoristi se, onda voda uradi svoje.
To je za majstora posao.
Poslusaj koga hoces.
pendula:
Petre upravo zbog toga sto si napisao.ja posle svake sezone od tri cetri meseca vadim motor i ispustam ulje i ispiram sa obicnim uljem i stavljam novo i tako sa novim ceka u garazi motor sledecu sezonu tako da neverujem da je ista zardjalo to je neko moje misljenje.svako vase misljenje mi dobro dolazi.hvala vam unapred svima.
petar_kozic:
Nije problem samo van sezone, vec je problem svaki put kada ga ne koristis.
Ne mozes da verujes kako izgledaju lezajevi koji su primali vodu u menjac.
Mozda gresim. Ti odluci sta ti je ciniti, u svakom slucaju treba izmenjati te semeringe da ne ulazi voda u menjac.
Qsha:
ma nije ljudi do menjaca sigurno,meni je stari evinrude 40 ks propustao vodu i pravio emulziju jos kad je kupljen daleke 1983...pa je stajao 20 godina (ne vozen) sa emulzijom u menjacu i kad sam ga otvorio zupcanici su bili kao novi!!!
tako da bi mogao da pogledas karburator-e?jel je jedan ili dva?da ih skines ocistis svaki diznu i lepo operes cance i vratis bice bolje sigurno!jer ne moze da se poredi primanje gasa u leru i u brzini...tebi se cini da u leru prima pun gas jer "reži" kad mu das gas,a kad je u brzini ne dobija dovoljno goriva da bi izgurao kako treba!
veruj mi da najmanja sitnica u nekoj dizni moze da zaj....a!
a i to mineralno ulje koje koristis za mesavinu jel na njemu pise da je za 2t motore?
da ne bude da pravis mesavinu sa uljem za motore?4t
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju