E, ovako treba... > Brodski motori
Hatz dizel es 75
milorad:
Mezija,procitao sam sve o tvom radu i svidja mi se jako.Delova za hidrauliku ima jer se stric bavi tim poslom,pricao sam sa stricom,kaze da posuda moze da bude bilo sta jer nije pod pritiskom,a preporucio mi je isti motor i pumpu kao i ti,samo za nogu kaze da potrazim savet da mozda moze i od tomosa 10 ili 18. kaze covek da se ne brinem oko delova ima krsa svakojakog.Objasnio mi je da ne treba neki veliki broj obrtaja za pumpu da je dovoljno od 1000-1500ob/min. Kaze da moxe i hidromotor da se potopi u vodi i da se na njega nabaci elisa direktno(samo ga treba zastititi od nekih udaraca i rece jos nesto)..... Sad ja razmisljsm,camac hocu,motor taj imsm,sta raditi dalje.
Pomozite malo sa idejama,moze osovina,ali je tabanas pa nije bas prakticno.....
mladjo:
Taj Motor je snage 10-12 konja,ja sm imao valjke pa znam.Pod punim gasom na valjku trosi na ceo dan 10 litara nafte,ne kvari se jedino sto ima vazdusno hladjenje
milorad:
Mladjo u pravu si 12ks ima a ne 11kw,znam da malo trosi i da je vazdusar,koliko je to lose sto je vazdusar,a ne vodeno hladjenje?
da li mozes da mi objasnis malo vise oko tog motora,kazes da si ga imao,ja ga imam,ali ga nisam koristio od kako je skinu,osim sto se ponekad upali da odradi malo..... ima anlaser na sebi i ima alternator,ona crna kutija od filtera je pukla,to treba da se napravi ili nesto drugo da se stavi...
broker975fx:
Kako ćeš ohladiti taj motor ugrađen u brod, moraćeš da smisliš način da ga ohladiš, a ta marinizacija će koštati poprilično, ako planiraš kineski metod tu ćeš da umreš od buke a i idiocki deluje - prodaj to i kupi normalan brodski motor, nema načina da uživaš a da se stiskaš za osnovne stvari poput motora
mladjo:
Brokeru,covek je lepo rekao da para nema i da hoce da proba sa time sta ima.Vi ste pravili samo obicne prozorcice pa ste ovde na forumu o tome diskutovali i niste kupili gotove jer su vam bili skupi,pa zato coveku treba pomoci u tome sta on zeli i moze pa ako mu uspe uspelo mu je,ako nije die dalje trazi novu soluciju u granicama njegovih mogucnosti.Taj Motor jeste dizel,ali uopste nije tko bucan,nema velike vibracije,ima svoj Ventilator na zamajcu dovoljan da ga ohladi u zatvorenom prostoru (valjak).
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju