E, ovako treba... > Brodski motori

Hatz dizel es 75

<< < (3/7) > >>

milorad:
Brokeru u pravu si,ali para nema,zeleo bih da iskoristim to sto ima,kao i pomoc strica.Da ima para ne bih puno razmisljao,ali ..... Znas kako je.
Motor je vazduhom hladjen i ne bi bio unutra u kabini,nasao bih mu neko mesto da ne smeta puno,da se sto vise iskoristi prostora,zena,sitna deca i ostali. Nije bucan i nema nekih vibracija,a mali je potrosac,ne zelim na trke da idem,samo malo pecanja,rekreacije i eventualno neka voznja na kratko.....
Ne znam sta da radim,ako izvisim za hidrauliku,ako je slab motor,da li neko moze da preporuci nesto,a da nije osovina,da ne moram da preskacem preko motora na sred camca,a i taban je pa ce biti jako tesko,skoro neizvodljivo.
Zamisao je da se patos radi od hladno valjanog lima 3mm,a stranice od hvl 2mm,kabinu bi isao sa hlv 1mm i neki drveni rostilj i izolaciju(stirodur ili tako nesto,sto je jeftino),egije bih radio od kutijastih profila 30x30mm ili 20x40mm(toga imam). Da li bi to moglo tako kako je zamisljeno?

broker975fx:

--- Citat: mladjo  13, 02, 2014, 11:13:47 pre podne ---Brokeru,covek je lepo rekao da para nema i da hoce da proba sa time sta ima.Vi ste pravili samo obicne prozorcice pa ste ovde na forumu o tome diskutovali i niste kupili gotove jer su vam bili skupi,pa zato coveku treba pomoci u tome sta on zeli i moze pa ako mu uspe uspelo mu je,ako nije die dalje trazi novu soluciju u granicama njegovih mogucnosti.Taj Motor jeste dizel,ali uopste nije tko bucan,nema velike vibracije,ima svoj Ventilator na zamajcu dovoljan da ga ohladi u zatvorenom prostoru (valjak).

--- Kraj citata ---

Jeste ja sam pravio prozore nešto funkcionalno jako prosto ali se nisam usudio da pravim jedan trivijalni sklop poput motora i prenosa a vi ako mislite da će to moći samo ohrabrujte čoveka da baca novac jer i ovako nije vaš nego je njegov - a na kraju će ga baciti.

Brod ćeš teško napraviti od toga što imaš, bolje sve to prodaj i kupi nešto gotovo - mada će se sigurno sada pojaviti neko da ti kaže da su ti kutijasti profili dobro rešenje. Znači moje mišljenje je da to tako ne može iz puno razloga a ti samo cepaj i srećno

milorad:
Brokeru,ne pravim ja brod,pravim obican camac sa kabinom,tabanas od6 do 8m,nista spektakularno,nista fensi.Samo da se moze pecati,okupati,napraviti neki rostilj ili rucak van grada i po potrebi prenociti,porodicna varijanta.E,sada,sto se tice EGIJA,kazu ljudi da moze od debelozidnih cevi i flahova.... Videcemo.
Popodne hocu da uradim servis motora,zamena ulja,filtera,creva i sta jos treba,zamena cetkica na alternatoru i anlaseru....

Petar:
Milorade,jedno vreme sam radio sa limovima i profilima,ali nisam nigde video hladno vanjani lim debljine 3mm,gde si ga ti nabavio...

milorad:
Petre,imas ih u dak komercu,imas u dzip komercu,sim ns..... Ima da biras..

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju