E, ovako treba... > Brodski motori

Hatz dizel es 75

(1/7) > >>

milorad:
Pozdrav svima na forumu,ja sam Milorad trenutno zelim da izradim camac sa kabinom za pecanje i odmor na vodi,ali imam problem.Citao sam dosta i ima svasta na forumu.Dakle imam jedan mali dizel motor hatz es75(trenutno se utvrdjuje snaga posto ima plocicu na kojoj se nista ne vidi) pa bih ja taj motor nekako da ubacim u plovilo,ako je ikako moguce. za pogon bih izabrao hidrauliko to sam procitao,to mi se nekako svidja(imam delova kojekakvih) pa vas molim za pomoc. Camac bih pravio ol lima hladnovaljanog patos 3mm,stranice 2mm

Duzina od 6-8m i kabina naravno.

broker975fx:
Pošto se po pitanju vidi da si poznavaoc moj iskreni savet je da za male pare kupiš DMB sve sa kopčom i uživaš u vožnji pošto to što hoćeš će biti barem tri puta skuplje a i pitanje kako ćeš sve to uklopiti i sklopiti, prelistaj malo forum bilo je sličnih tema

milorad:
Slazem se sa odgovorom,ali situacija je takva da bas nesto i nema novca,voleo bih da iskoristim ovo sto imam,taj motor smo skinuli sa bomag valjka od 2t,radi kao sat,a nije neki potrosac.

milorad:
motor izgleda da ima 11kw

Mezija:
Pozdrav milorade.
Mislim da je motor podosta slab za takav sistem. Moj motor ima 70 ks a camac je 7,50 m.
Ako si bas resio nabavi Hidraulicnu pumpu i hidro motor od 20 do 24 l u min. (20 do 24 cm3) nogu vanbrodskog sa menjacem od 20 ks,
po mogustvu sa teretnom elisom. Spoji pumpu direkno na hidro motor bez komande ,jer na na vanbrodskom imas menjac pa ti hidraulicna komanda netreba,
a i skratices vodove.
Marinizaciju i instalaciju moraces sam da odradids jer drugacije se neisplati . Ovi delovi i noga vanbrodskog ,rezervoar za ulje ... sigurno ce te kostati preko 700 eura
Za te pare mozes da nabavis neki vanbrodski .

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju