Autor Tema: Regata "REKA" 2014.godine  (Pročitano 20523 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže STG

• Drekavac sa Srednjih voda
  • Pol: Muškarac
Odg: Regata "REKA" 2014.godine
« Odgovor #15 poslato: 12, 02, 2014, 00:41:05 pre podne »
Verujem da nikome nije cilj da obeshrabri potencijalne ucesnike regate,vec da njima i samim organizatorima ukaze na moguce poteskoce.
Sigurno da ce ovo biti lepa prilika ljudima koji nisu isli u te krajeve da uzivaju...

Van mreže zabac

• Mali od Roštilja
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #16 poslato: 12, 02, 2014, 00:41:45 pre podne »
Slazem se to za sidra i kanape, to je ono sto cemo naravno reci ucesnicima da obezbede... A spavanje na sidru nikom nije veliki problem i ne bi trebalo da bude...

Sad ja ne znam sta da vam kazem po pitanju Golubca, posto znamo sta smo se i kako dogovorili i uzdamo se u domacine, ipak je to dogovor sa opstinskim organima, pa ih drzimo za rec, ali dobro je sto ste nam ovo rekli, pa cemo malo vise obratiti paznju na njih i insistirati na tom delu da se sigurno ispostuje. Ista prica vazi i za Tekiju.

Sto se tice Porecke reke, to je plan B kao sto sam rekao i tamo cemo uci samo u slucaju nevremena, gde bismo prenocili na sidrenju, posto znamo da je obala uglavnom privatno vlasnistvo.

Van mreže zabac

• Mali od Roštilja
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #17 poslato: 12, 02, 2014, 00:44:42 pre podne »
Kao sto sam vec rekao, prihvatamo sugestije i savete, i zelimo da se sto bolje pripremimo za sve ono sto nas ocekuje, tako da ja vase komentare ne vidim kao praznu pricu, nego kao pomoc u organizaciji i zahvalan sam vam svima na pametnim recima.

Van mreže zoki novus

• Predsednik ф odeljenja
    • Nemo
  • Brod tip: Carver
  • Marina: Ada Ciganlija VK Partizan
  • Veličina: 33ft
« Odgovor #18 poslato: 12, 02, 2014, 09:49:34 pre podne »
Sve mi je jasno,samo ne znam zasto to uvek organizujete sa preklapanjem Jula i Avgusta.Mnogi ljudi planiraju za god,odmore okrugle datume: 01,15,31,a tu su i privatnici gde ste uzeli najgore vreme po pitanju PDV-a.
Zato Vas molim da jos jednom preispitate datum regate. 55555
Pozdrav! 114

Isto sam hteo da pitam.
Ko da je Krkobabic organizovao za penzionere...

E hbga, tebi nikad ne valja.

Na kraju sedneš u auto, i hop na more da se patiš.  lol

E moj dr Arso mora se naci vremena i za slanu i za slatku vodu j1
Na stranu to sto mi termin ne odgovara (snasli bi se vec)
Al ova regata je isplanirana kao da ima takmicarski karakter: sipaj i plovi pa ko pre i ko izdrzi kuku
Mnogo je to kilometara za malo dana.
Mnogo je to para za malo muzike..

Van mreže zabac

• Mali od Roštilja
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #19 poslato: 12, 02, 2014, 16:03:16 posle podne »
Jeste to malo dana i u povratku vise plovidbe, ali ne mozemo drugacije, okolnosti su takve, mogucnosti ne dozvoljavaju vise prostora za manevar i tako mora biti...

Rumunska obala nam nije na raspolaganju, nasu smo maximalno opteretili, a i vecina ljudi nema vremena da odvoji 20 dana za regatu, pa mislimo da ce se svi uklopiti u program koji smo isplanirali i da ce nam biti lepo na kraju...

Ko ima vise vremena i kome se ne zuri, moze u povratku da plovi polako i u sopstvenoj reziji da ostane vise dana gde pozeli.

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
« Odgovor #20 poslato: 12, 02, 2014, 16:45:50 posle podne »
ostali su objasnili ostale gradove, veruj mi da sam pratio i svi koji su pisali su i bili u tom gradovima sa plovilom....

kostolac.... otvorite cetvoro oci , moze se desiti da se probudite a da sav pokretan metal sa camca bude uklonjen... ako me razumes ... ujedno najgor emesto sto se tice komaraca ... i  tu je neka fabrika/reka nesto sto stvara prejak smrad ... nikako ne proporucujem ..
jedino pozitivno je to sto je Viminacium 5 km odatle ...

sto se povratka tice... nek vam je bog u pomoci ... ja sam se vracao  kladovo - beograd 3 dana sa prosekom voznje od 11-12 sati dnevno... uzmite u obzir da cete imati problem uzvodne plovidbe od Milanovca sa vrhuncem kod Golubca... moja ladja je isla u neprotocnim vodama 8-9 km na cas, kod Golubacke tvrdjave oko 1 avgusta sam se probijao 45 minuta 500 metara ... drzite stalno radio komunikaciju sa brodovima koji prolaze pored tvrdjave Dunav je tu uzak , pogranicna zona i jos sto cuda...

Van mreže STG

« Odgovor #21 poslato: 12, 02, 2014, 16:56:37 posle podne »
ostali su objasnili ostale gradove, veruj mi da sam pratio i svi koji su pisali su i bili u tom gradovima sa plovilom....

kostolac.... otvorite cetvoro oci , moze se desiti da se probudite a da sav pokretan metal sa camca bude uklonjen... ako me razumes ... ujedno najgor emesto sto se tice komaraca ... i  tu je neka fabrika/reka nesto sto stvara prejak smrad ... nikako ne proporucujem ..

sto se povratka tice... nek vam je bog u pomoci ... ja sam se vracao  kladovo - beograd 3 dana sa prosekom voznje od 11-12 sati dnevno... uzmite u obzir da cete imati problem uzvodne plovidbe od Milanovca sa vrhuncem kod Golubca... moja ladja je isla u neprotocnim vodama 8-9 km na cas, kod Golubacke tvrdjave oko 1 avgusta sam se probijao 45 minuta 500 metara ... drzite stalno radio komunikaciju sa brodovima koji prolaze pored tvrdjave Dunav je tu uzak , pogranicna zona i jos sto cuda...
Valjda ce biti ljudi koji su nekada isli do Tekije,u krajnjem slucaju nemojte ovo predstavljati kao nemogucu misiju.
Nema potrebe moliti se za pomoc,pre nego sto se odlucis da krenes dobro razmisli,racunaj,pripremi se.Nema narocitih problema sa uzvodnom plovidbom,malo pajsovanja resava stvar,to je medjunarodni plovni put,dok nema pristajanja u levu obalu sve je ok.Nemoj se vezivati za datum ( prvi avgust) vec za vodostaje u tom momentu....

Van mreže zabac

• Mali od Roštilja
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #22 poslato: 12, 02, 2014, 19:02:26 posle podne »

U Kostolcu imamo odlicne domacine - nauticare koji su se potrudili zajedno sa pozarevljanima u dogovoru, da nadjemo zajednicki jezik, pristali su da nas ugoste i da urede taj rukavac za nas dolazak.

Ujedno, sve lokalne samouprave kako prosle tako i ove godine, koriste priliku naseg dolaska za uredjenje priobalja koliko se moze, tako da je i to jedna pozitivna prica... a za nestajanje pokretnog metala sa camaca... e, to vec ne znamo, ali hvala na informaciji, bice reseno i to.

Komarci k'o komarci, sta da im radimo, nista novo za boravak na vodi.

U radio - kontaktu smo stalno sa svim institucijama na vodi, a takodje i putem mobilnih telefona, tako da imamo uvek prave informacije, ali jos jednom hvala na brizi.

U povratku imamo sest dana da se vratimo iz Tekije do Beograda, pa polako...

Van mreže ronac

• Dunavsko-Savski trbusasti brka...
  • Vucedolski vuk
« Odgovor #23 poslato: 12, 02, 2014, 19:18:26 posle podne »
Tih sest dana za povratak je vise nego dovoljno,samo treba lepo isplanirati. 114
Lisica je najmudrija životinja, ali je njenih koža najviše na prodaju!

Van mreže Zoran

• Kapitalac Dunavski
  • BEOGRAD
    • Jedrilica
  • Brod tip: sam napravio
  • Marina: Ada Ciganlija
  • Veličina: 6m
« Odgovor #24 poslato: 12, 02, 2014, 20:46:21 posle podne »

Daj Kapetane ne preteruj.
             Najvise mrzim te rekla kazala,da sve kradu.
             Predprosle godine sam spavao na sredini kostolackog rukavca.Ujutru kada sam
se probudio nisam mogao da izvadim sidro.Zapelo za neku granu.Jedan mladic je naisao
sa metalnim camcem,sam se ponudio i izvadio mi sidro.Rekao mi je da slobodno mogu da
se vezem za ponton ispred njegove kuce.
             Puno puta sam spavao u Kostolcu i NIKADA nisam imao nikakav problem.Najveci
problem mi je prolazak ispod dalekovoda na jezero,zbog visine jarbola,i jednog izuzetno
niskog dalekovoda.
             U svakom slucaju kada se udje u kostolacki kanal,ispred termoelektrane moze da se skrene levo i veze za obalu pored policijskog pontona. 

Sto se tice duzine puta,pa ne mora da se ide do tekije,mozda nije lose sici do
Lepenskog Vira ili do Brnjice.Izgleda da neko organizatore placa po km. 6589 114 
             Inace u vezi povratka,ne razumem rumunska nasa strana.Pa to je jezero,voda
skoro da ni ne tece od Srebrnog jezera pa nizvodno.
Vazno je ploviti,ploviti i ploviti.

Van mreže ПЕЦОВ

• Veliki Rovac
  • ај на ВОДУ
« Odgovor #25 poslato: 12, 02, 2014, 21:16:10 posle podne »
то је кептн побркао костолац и смедерево.иначе зоран је све лепо рекао.испод голубца јавља се реалан проблем у вези са местом за пристајање.нисам сигуран колико може у виру чамаца да стане уз обалу-нисам видео ни један пристан.милановац има један понтон (опет нисам сигуран око броја места)само знам да прошле год кад смо ишли на доле било је таман једно за нас остало.што домаћих,што гостију је било,безмало пуна марина.воденица-опет ништа од обале,јер водостај знатно осцилира у току дана,не ретко и по 1 м и више,тако да је јако незгодно оставити чамац у обали.текија има 2 маринице у коју могу да уђу чамци ал су места јако ограничена-не више од по 5 већих чамаца и 3-4 шикље укупно.на плажи није препоручено дуже остављати чамац због поменуте осцилације,а ветар ако наиђе-компликује ситуацију знатно.кад би се организовао неки командни брод који би теглио учеснике на путу за назад-то би била добитна комбинација.још да додам да би била велика штета само проћи тим крајевима а не задржати се бар који дан,јер причају људи који су пловили дунавом да је клисура најлепши његов део.   
     4587    a0335    56568    25648     hi

Van mreže sale.m79

• Dunavsko-Savski trbusasti brka...
  • www.mojaladja.com
    • Gasa
  • Brod tip: Apic
  • Marina: Smederevo
  • Veličina: 10m
« Odgovor #26 poslato: 12, 02, 2014, 22:55:10 posle podne »
Kad pricamo o oscilaciji vode najvece su u Kladovu.Posle elektrane.Za mene je taj deo jezero ili ja nisam imao srece da dozivim brzu vodu.Da je najlepsi deo Dunava definitivno jeste,A Porecka reka- zaliv fantazija. alknvajherij alknvajherij alknvajherij

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
« Odgovor #27 poslato: 13, 02, 2014, 02:22:19 pre podne »
             Daj Kapetane ne preteruj.
             Najvise mrzim te rekla kazala,da sve kradu.

ja prosao kroz Kostolac par puta ... sve ganci ...

generalno regata je lepo zamisljena, bice povuci potegni da se iscupate uzvodno ali ...

kada smo mi pravili neku nasu forumsku regatu , iako smo imali neke dogovore ispostavilo se na kraju da se retko ko toga drzi .... pa sam moram sam tri dana da se vracam Dunavom uzvodno... osmislite nesto za ljude sa sporijim camcima...

Van mreže STG

« Odgovor #28 poslato: 13, 02, 2014, 08:43:50 pre podne »
Preterano mudrovanje,sest dana za uzvodno....
Brzina zavisi od broja camaca i kraj.

Van mreže zabac

• Mali od Roštilja
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #29 poslato: 13, 02, 2014, 11:48:39 pre podne »

Komandni i tehnicki brodovi ce ici jednim tempom, sa regatom i nekom normalnom brzinom, a naravno da ce biti i onih koji ce "izleteti ispred" kao i obicno, ali sporiji camci ce biti sacekani i nema problema. Ove godine nema prevodnica da nas dele, pa da jedni dodju na neku od destinacija mnogo ranije, a drugi kasnije, bicemo manje - vise svi u grupi...

A ako nekom bude potrebna pomoc ili nesto slicno, tu smo, a verovatno ce se neki i medjusobno slepovati, kako to vec biva...