E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..
Odg: Sistem za lako i brzo skidanje sajli daljinskih komandi - stop kradji
LSI:
Pošto je moj čamac, od kako je kupljen, proveo najviše vremena u bašti, ja baš i nisam kompetentan za diskusiju u ovoj temi ali kako sam i sam razmišljao na tu temu, rekao bih da postoji rizik da se poremeti podešenost dužina sajli u slučaju čestog skidanja i nameštanja.
I ja imam jamahu, osmicu, četvorotaktnu, bez ručice i na daljinske komande, pa sam video da je podešavanje položaja sajli veoma pipavo i da mi je bila potrebna pomoć majstora kako bi se pravilno podesio gas (sa menjačem nije neki problem).
Zato mislim da sajle ne bi trebalo često otkačinjati i kačiti. Treba to namestiti kako valja, a onda nabaciti neki katanac ili neku drugu vrstu osigurača protiv neovlašćenog skidanja motora i to bi bilo to.
Pre spavanja, pomoliti se bogu za zdravlje svoje i svih naših i da nam niko ne nabasa na naš čamac. Ako to ne pomogne, ne znam šta će...
STG:
--- Citat: LSI 06, 02, 2014, 15:13:53 posle podne ---Pošto je moj čamac, od kako je kupljen, proveo najviše vremena u bašti, ja baš i nisam kompetentan za diskusiju u ovoj temi ali kako sam i sam razmišljao na tu temu, rekao bih da postoji rizik da se poremeti podešenost dužina sajli u slučaju čestog skidanja i nameštanja.
I ja imam jamahu, osmicu, četvorotaktnu, bez ručice i na daljinske komande, pa sam video da je podešavanje položaja sajli veoma pipavo i da mi je bila potrebna pomoć majstora kako bi se pravilno podesio gas (sa menjačem nije neki problem).
Zato mislim da sajle ne bi trebalo često otkačinjati i kačiti. Treba to namestiti kako valja, a onda nabaciti neki katanac ili neku drugu vrstu osigurača protiv neovlašćenog skidanja motora i to bi bilo to.
Pre spavanja, pomoliti se bogu za zdravlje svoje i svih naših i da nam niko ne nabasa na naš čamac. Ako to ne pomogne, ne znam šta će...
--- Kraj citata ---
Po hiljaditi put:Lazo bez brige,motori nece nestati iz baste!
I sada po hiljadu i ko zna koji put:Lazo nema potrebe za samokritikom i momentim poput "samo vi zavitlavajte"...
Ljudi pitaju sta i kako jer protiv lopina molitve nisu od pomoci,vec katanac i to malo jaci...
nikolar:
Gorance,
uz danasnje Hondine besumne agregate nijedan katanac nije dovoljno jak, pa da je i precnika f20 :), jos ako nema nikoga u blizini, a i kad ima pitanje je nekad da li bi se okrenuli ili bi samo nastavili svojim poslom
maverick:
A ja bih ga ostavio na camcu i tri noci zaredom strazario...bem ga ako bi bilo vise kradja
srsa:
--- Citat: maverick 06, 02, 2014, 20:42:43 posle podne ---A ja bih ga ostavio na camcu i tri noci zaredom strazario...bem ga ako bi bilo vise kradja
--- Kraj citata ---
А шта ако се лопов појави тек четврте ноћи? no125 no125 kuku kuku oops
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju