E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..

Odg: Sistem za lako i brzo skidanje sajli daljinskih komandi - stop kradji

(1/4) > >>

nikolar:
Poštovani forumaši,

svi se borimo sa istim problemom, kako sačuvati vanbrodski motor od krađe.

Da li je možda neko od Vas napravio neki sistem za brzo kačenje daljinskih komandi (konkretno me zanima za yamahu za elektro startom 9,9), tako da se motor može donijeti na vodu svaki put i brzo i jednostavno montirati kao obicna penta sa ručkom?

Yamaha 9,9 ft je mase oko 46 kg tako da je nije problem staviti i skinuti sa camca. Ako se motor ostavi na krmi, na Skadarskom jezeru postoji velika vjerovatnoća da ga nećete naći sledeći put.

Pozdrav svima i unaprijed hvala na odgovorima i fotografijama.

njegos68:
Vjerovatnoca nije velioka nego 100-procentana...  sB0  Ako ti motor zanoci na krmi nece tu osvicati..   no125  Mozes da napravis neki nosac na koji ce biti montirane komande,koji se kaci na camac sa dvije leptir matice...samo ce biti glomazno sajle i komande da nosis zajedno sa motorom...e ako ste dvojica onda moze...

njegos68:
 Nesto ovako?

nikolar:
Njegoše,

mislio sam na neki sistem da se lako sa motora raskače teleflex komande, sajla od mjenjača i sajla od gasa (ukoliko se radi o dvoručnim komandama). Komande ne bih skidao sa čamca (volan i jednoručne ili dvoručne komande bi bile fiksne na camcu).

Ja sam to zamislio nešto kao sistem gdje bi sajle bile izvedene sa motora 20 cm, i završavale se sa završetkom u obliku kruga (mislim sad samo na komande mjenjača i gasa. Od jednoručne ili dvoručne komande bi išle normalno sajle sa istim završecima prema motoru kao što su one od motora i prilikom montaže bi se sajla spojila sa samo po jednim šrafom po sajli). Sve to montiranje bi trajalo minut. U suštini radi se samo o prekidanju i nastavljanju sajle.

njegos68:
 Onda ces ostati bez komandi... Nisam bas siguran da ti je ta zamisao  koju si opisao dobra..Ili ja ne razumijem tvoje namjere...  no125

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju