Autor Tema: Grcke marine , cene i slicno...  (Pročitano 10198 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • Drekavac sa Srednjih voda
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
Grcke marine , cene i slicno...
« poslato: 24, 01, 2014, 23:08:45 posle podne »
U predhodnih par dana sam vreme provodio po raznim marinama u Voloskom zalivu ... Ukratko ...

Vecina marina je BESPLATNA... placa se samo struja i voda i to ako ih koristite... Postoje i stalna mesta za koja nisam skapirao kako se dobijaju

Zimovnik za 40 feeta (oko 12 metara) je 750 evra za 6 meseci na suvom sa jednim vadjenjem i spustanjem..

Evo i malo slika...

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
Odg: Grcke marine , cene i slicno...
« Odgovor #1 poslato: 24, 01, 2014, 23:10:02 posle podne »
U predhodnih par dana sam vreme provodio po raznim marinama u Voloslom zalivu ... Ukratko ...

Vecina marina je BESPLATNA... placa se samo struja i voda i to ako ih koristite... Postoje i stalna mesta za koja nisam skapirao kako se dobijaju

Zimovnik za 40 feeta (oko 12 metara) je 750 evra za 6 meseci na suvom sa jednim vadjenjem i spustanjem..

Evo i malo slika...

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #2 poslato: 24, 01, 2014, 23:11:16 posle podne »
a cini mi se da ima i nasih na stalnom vezu  k5

Van mreže nauticant

• Titelski sokozder
« Odgovor #3 poslato: 25, 01, 2014, 00:03:35 pre podne »
Ako sam dobro razumeo Kapetane, ti se upravo vratio iz Volosa ?  A moja opcija za za ovo leto verovatno Volos i taj akvatorij, kakva slucajnost. Adje da planiramo neko pice i pricu kad imas vremena, ovaj vikend il kako ti odgovara

pozdr

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #4 poslato: 25, 01, 2014, 08:55:00 pre podne »
kod mene je jos sve u fazi planiranja... gledao sam neki brod dole, povezivao se sto sa nasima koji zive dole sto sa grcima koji su rodbinski povezani sa nasima :)
ako sve bude kako treba moze da se desi da i ja provedme leto u tom akavtorijumu ...

ajd da ja vidim sta i kako pa cemo lako sesti i dogovoriti se :)

Van mreže nauticant

• Titelski sokozder
« Odgovor #5 poslato: 25, 01, 2014, 15:12:24 posle podne »
Ja za sada preliminarno prikupljam inf. da bih mogao da odlucim sta cu i gde cu. Preveza i akvatorij Lefkade mi je vec prilicno poznat, a ovde me sada bas sve zanima jer bih mozda odvukao ladju pa da i ostane tamo za naredne godine. Posebno me interesuju mogucnosti spustanja u vodu i suvi vezovi za 7-7,5 metara dugacku jedrilicu, sta je tvoje vidjenje iz dosadasnjih pretraga ?  Ako ima nasih tamo, oni su najbolji izvor iskustava

Van mreže nauticant

• Titelski sokozder
« Odgovor #6 poslato: 25, 01, 2014, 15:14:41 posle podne »
...takodje, zanima me kakav je put do Volosa, da li ima negde vecih uspona, obzirom da vucem vozilom koje je na granici snage za taj teret koji vucem. Cuo sam da pred Volos ima neki deo puta koji je "katastrofa", los asfalt i sl. jel to bas tako grozno ?

ps. predpostavljam da si upoznat sa taksama koje su Grci od 1.januara uveli za boravak plovila u njihovim vodama

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #7 poslato: 25, 01, 2014, 17:45:46 posle podne »
...takodje, zanima me kakav je put do Volosa, da li ima negde vecih uspona, obzirom da vucem vozilom koje je na granici snage za taj teret koji vucem. Cuo sam da pred Volos ima neki deo puta koji je "katastrofa", los asfalt i sl. jel to bas tako grozno ?

ps. predpostavljam da si upoznat sa taksama koje su Grci od 1.januara uveli za boravak plovila u njihovim vodama

daj vise informacija o taxama? ako se odlucim ... brod ce mi biti pod Srpskom zastavom, i ici cu na traznit log ... tranzit log ti omogucava 3 meseca u teritorijalnim vodama, onda radis izlazne papire i teras brod u zimovnik , oma smo nasli rupu ...nasa posla  harm

nisam merio vreme u dolasku ... ali u povratku Volos Beograd smo putovali 9 sati u kojih racunam sve granice, rucak u grckoj i veceru u Predajanama, prosecna brzina oko 120 km... ruku na srce na granicama smo bili jedini ...

do Soluna znas put... tu skrenes ka Atini...

taj "los" deo puta je bolji nego nas autoput... ima uspona samo kod Katarinia ali to je u rangu Begaljickog brda i kratko traje ali ima dosta krivina, neke su i 180 stepeni, moze zalet i slicno sa prikolicom   ... sve ukupno 15-20 km ... ostalo je sve manje vise ravno i monotono...

ne znam dal napisah za jedrilicu od 12.25 metara je 750 evra 6 meseci sa jednim spustanjem i jednim izvlacenjem iz vode... 7 metara je verovatno jeftinije..

u Volosu znam neke momke tako da je meni to ok... put do tamo je oko 180 evra sa putarinama , moze da se desi da odem sredinom februara ponovo pa ako si zainteresovan delimo put i sam pogledas sve sto te interesuje....
e sad mi smo isli autoputevima u dolasku a u povratku smo malo isli i sporednim, ipsitivali... ti sporedni su u rangu puteva po Srbiji...

Van mreže nauticant

• Titelski sokozder
« Odgovor #8 poslato: 25, 01, 2014, 19:31:20 posle podne »
Takse su ti ovako :

7m - 8m                          €200
Above 8m – 10m              €300
Above 10m – 12m            €400
Above 12m                      €100/m for a calendar year, or €10/m for a month

The registration document LOA will be used for calculating fees. Vessels over 12m “permanently based in Greece” (criteria to be defined) may obtain a 30% discount from the annual fee.

Vise mozes procitati na :http://www.cruising.org.uk/node/22634

A sto se tice februara i puta u Volos, za mene nema sanse, to bi znacilo da sebi odbijem od odmora koji planiram na leto. A inace, drage bih volje...
Nego voleo bih da se sastanemo i popijemo kafu da mi pricas...ako ti nije problem, sibni mi na PP br.mobilnog pa da se cujemo i dogovorimo negde da se vidimo sledece nedelje.

pozdrav

Van mreže nauticant

• Titelski sokozder
« Odgovor #9 poslato: 25, 01, 2014, 19:32:43 posle podne »
... a jesu li te krivincine od 180 pod usponom ?

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #10 poslato: 25, 01, 2014, 21:16:14 posle podne »
... a jesu li te krivincine od 180 pod usponom ?

samo u jednom pravcu, inace je u pitanju cista nizbrdica !
bacio sam ti PP

Van mreže neptun

• Savski dupegric . Kratkorepi
  • www.mojaladja.com
    • neptun
  • Brod tip: neptun22
  • Marina: gabbiano
  • Veličina: 7m
« Odgovor #11 poslato: 17, 03, 2014, 17:12:38 posle podne »
Pozdrav,
Ja sam prosle godine vukao jedrilicu u
volos pa jedrio po sporadama.
Moj brod je 7m.
Tako da imam sve informacije oko toga. Sto se tice puta nije strasno. I taj mali deo gde nije auto put, nije ni malo problem. Put je sirok i usponi nisu veliki. Jedino 10 km pred samim volosom ima jedan deo losijeg puta, ali sve je ravno. Nije problem ni ulazak u grad, pravo se izadje na obalu.
Imam informacije iz gomile lucica iz celog tog akvatorija, plovio sam 20 dana prosle god.
Pa ako vas zanima....

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #12 poslato: 17, 03, 2014, 20:45:21 posle podne »
Pa ako vas zanima....

jok brate, ovo je forum posvecen ljubiteljima bonsai drveca i joge....

rokaj bre pisi ! :)

Van mreže ladjaVlajko

• Administrator
  • Rečni Drekavac
  • Pol: Muškarac
  • Veličina: 23cm
« Odgovor #13 poslato: 17, 03, 2014, 22:31:05 posle podne »

jok brate, ovo je forum posvecen ljubiteljima bonsai drveca i joge....

rokaj bre pisi ! :)

Nisam bas poznavalac bonsaija, ali sam ljubitelj joge.

Van mreže neptun

• Savski dupegric . Kratkorepi
  • www.mojaladja.com
    • neptun
  • Brod tip: neptun22
  • Marina: gabbiano
  • Veličina: 7m
« Odgovor #14 poslato: 17, 03, 2014, 23:48:57 posle podne »
Dal si bio u onom jedrilicarskom klubu gde ima kran za manje brodove i rampa. U Volosu.
Ja tamo nisam nasao nikog, pa sam platio autokran. Tu sam napravio glupost ,trebalo je ranije da stignem u Volos, a ja stigao predvece i onda sam morao da prihvatim taj autokran. Koji je bio bas profi, al mislim da me je malo odrao. Slikao sam vrata od tog jedrilicatskog kluba, sa brojevima telefona,pa ako se dole nosi brod najbolje je zvati i u napred dogovoriti.
Inace Volos nema pravu marinu, malo je to problem ,nema tus u celom gradu. Voda i gorivo nisu problem. Meni nesto i ne treba neka posebna marina,ali sam ocekivao to u volosu.
 Najbolje je brisati odmah do prvog mesta sa plazom i vezom sto je 5 milja jugoistocno. Mislim da se mesto zove Agria. U volosu se vez ne placa, kao i na ostalim mestima, ali i nema nigde prava marina u zalivu i na sporadama.
Postavicu ovu sliku vrata vec..
....