Da li obaveza poreza nastavlja da tece i nakon isteka registracije,tj. ako pravim pauzu u registraciji og recimo godinu dana,da li moram da platim porez i za taj period?

Ispravka,u pitanju je komunalna taksa za drzanje objekta na vodi,koja je sada valjda ukinuta,ali moj tatko je nije placao ranijih godina pa se sada češe po glavi kako da je plati.On sve to zove porez,pa je zato ispao nesporazum,mada na kraju mu dodje na isto,parice bay bay.
Za odgovor na ovo pitanje moraćete se obratiti nekom pravniku.
Situacija sa taksama je drugačija od poreza na upotrebu plovnih objekata.
Porez na upotrebu se odredjuje od strane države i vezan je za odredjeno plovilo i njegovu upotrebu u jednom periodu. Ukoliko vam je istekla registracija, a novu niste izvršili u narednom periodu, nemate obavezu da platite taj porez. Kada odlučite ponovo da registrujete čamac, platićete porez za novi poreski period.
Kad se radi o taksama, to je prihod lokalnih uprava i one se plaćaju na osnovu upisa u evidenciju lokalnih organa uprave. Mislim (naglašavam: mislim!) da lokalne uprave imaju pravo da naplaćuju taksu i kamatu na kašnjenje, medjutim, kako ja nikada nisam bio u situaciji da platim tu taksu (moj čamac je bio registrovan u Novom Sadu), nisam video ni bilo kakvo rešenje kojim se odredjuje obaveza plaćanja takse, ne mogu da kažem kakva su vaša prava i obaveze. Zato sam rekao da se morate obratiti pravom pravniku - profesionalcu. Ja se samo trudim da pomognem u oblastima koje mislim da znam.