Nautika opšta... > Kulinarske čarolije
Arsino Kuvanje
Arsa:
--- Citat: Kapetan 17, 12, 2013, 11:00:34 pre podne ---arso na koji nacin odrzavas pastetu ?
--- Kraj citata ---
Nožem, viljuškom, nekad i kašikom pa direktno na hleb. 357
Nikola pašteta mi nikada ne traje duže od 7 dana. Pravim je upravo onoliko koliko može da se brzo pojede. Ove megalomanske količine su samo za slavu kada imamo puno gostiju "navučenih" na paštetu.
Inače, sardine pakujem u kese koje potom vakumiram i ostavljam u zamrzivač pa odatle vadim koliko mi treba.
Kad su mi klinci bili mali, Veca je tim sistemom uvek imala pakovanje od 250-300 gr. sardina koje je čas posla odmrzavala i pravila im svašta nešto lepog.
Kapetan:
kako pravis sardine?
meni je pokojni ujka pokazao ovaj recept...
u serpu od recimo deset litara na dno se naredja recimo par tankih letvica, sa razmakom, taman toliko da odvoje od dna posude ... na to ide dva reda ribe, pa opet drvene letvice i tako do vrha... onda se sipa ulje da prekrije zadnjui red ribe 1 cm ... i onda na tihoj vatri to se kuva 6-8 sati....
zacini dal na kraju dal u toku ne secam se...
Kapetan:
premesteno u novu temu !
Ljuba:
Ti kad god se pokaže nešto interesantno...premestiš i posle više više ga niko ne nađe!
Kapetan:
pa ovako je na pravom mestu i upecatljivije !
a i zasluzuje svoju temu !
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju