Nautika opšta... > Kulinarske čarolije

Arsino Kuvanje

<< < (6/17) > >>

Zvonimir:
Otkri nam tajnu gde je sad premestena ova tema da pratimo dalje.

Arsa:

--- Citat: Kapetan  17, 12, 2013, 18:49:04 posle podne ---kako pravis sardine?

meni je pokojni ujka pokazao ovaj recept...

u serpu od recimo deset litara na dno se naredja recimo par tankih letvica, sa razmakom,  taman toliko da odvoje od dna posude  ... na to ide dva reda ribe, pa opet drvene letvice i tako do vrha... onda se sipa ulje da prekrije zadnjui red ribe 1 cm ... i onda na tihoj vatri to se kuva 6-8 sati....

zacini dal na kraju dal u toku ne secam se...

--- Kraj citata ---

Sardinu pravim od raznih vrsta bele ribe a radi šmeka dodam i deo prodimljene ribe.

Poređam 4 kg očiščene ribe u pekač.
Pod tim mislim da su uklonjene glave i sva peraja. Ako je zgodno povadim krupnije kosti, ako ne nema veze sve će omeknuti.

Ređa se red ribe pa se pospe malo limuntusom i dva puta soli koliko se uhvati sa 4 prsta. Ako dominira dimljena riba, uopšte se ne soli.

Kad se sve presloži i upotrebi JEDNA kesica limontusa na 4 kg. ribe, sipam 1 litar zejtina tako da riba ogrezne u njemu. Znači da ne viri iz zejtina pošto bi se deo koji viri, praktično pržio. Poklopim sve folijom i zadihtujem da nema kontakt sa vazduhom, preko stavim poklopac i ubacim pekač u rernu.

Po originalnom receptu, sve se krčka 2 sata na 150 stepeni i još dva sata na sto stepeni. Ja sve držim na 150 stepeni 4 sata i to mi se pokazalo sasvim dobro.

Sardinu spremam posle ponoći, jer je struja jeftinija. Kad istekne 4 sata, isključim šporet a pekač ostane u rerni do ujutru kada bacam pogled na rezultat moga rada.

Sve to izgleda ovako:

Zoran:
 114 Sta si sad stao,ajde sve lepo do tanjira.

Kapetan:

--- Citat: Zvonimir  17, 12, 2013, 22:19:50 posle podne ---Otkri nam tajnu gde je sad premestena ova tema da pratimo dalje.

--- Kraj citata ---

evo je tema :)

@Arso , slican princip kao onaj gore recept

zica:
Arso dali uz to ide vruc lebac ? I koje 114

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju