Nautika opšta... > Kulinarske čarolije

Arsino Kuvanje

<< < (4/17) > >>

Kapetan:

--- Citat: stvlada  15, 12, 2013, 11:07:36 pre podne ---  E samo da znate kakvu Zoran ima high tech pusnicu,samo mudro cuti i pravi dimnu zavesu.....

--- Kraj citata ---

i to u centru grada zagadjuje trg republike  4587

slovenac15963:
ponovo sam pročitao celu temu a zaključak je sledeći,Zorane ako  želiš da se svadjaš moraćeš da prozoveš imenom te rekoplovce.  sha

Arsa:

--- Citat: dalibor  14, 12, 2013, 07:02:54 pre podne ---POZDRAV SVIM LJUBITELJIMA SUŠENE RIBE  ok
Na proleće hoću da napravim pušnicu pa me zanima sušenje ribe.
koliko je dimiš i koliko posle toga sušiš.
Prošle godine smo krkali šarane koji su bili tako sušeni da nije bilo potrebno da se peku. Prste da pojedeš.
A ove ću morati da ih malo propržim.Zato što ribu sušim na drugom mestu a čovek ne zna  tu proceduru.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ribu prvi dan baci na duži dim,sutra pusti 2-3 dima,i onda se suši 3-5 dana na promaji.
Drvo za sušenje Bukva, tako da meso poprimi crvenkastu boju.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Interesuje me proces sušenja da ne moram da ih pržim.
Znam samo da, što je krupniji to je bolje meso.
 

--- Kraj citata ---

Poslao sam ti pp da ne upropastimo načisto ovu temu.  lol

U svakom slučaju, zbog ekspanzije nekakvih raznih crvića (glistica) koje su se pojavile i u tkivu ribe preporučujem krajnje mere opreza. To podrazumeva obaveznu termičku obradu (prženje, kuvanje ili pečenje) dimljene ribe.

Sam dim nije garancija da su paraziti koji su možda prisutni u ribi, uništeni.

Arsa:
Kako je izborna tišina prošla i rezultati su poznati, mogu slobodno da ponudim srećne, nesrećne i one kojima je sve jedno ko je pobedio i ko će pobeđivati.

Izvolte pa birajte lako meze za doručak. Sardina ili pašteta.

Nemam male konzervice pa mi je pakovanje od nekih 2,5 kg.  114

Kapetan:
arso na koji nacin odrzavas pastetu ?

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju