Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA

Delovi za vanbrodski ili zasto ce ova zemlja da propadne...

<< < (2/14) > >>

petar_kozic:
Da, svi ti Kineski wholesale sajtovi uglavnom imaju free shiping.
Treba gledati ko salje preko Hong Kong posta jer brze stize nego preko China post-a.

Da li cete platiti porez i carinu ili samo porez zavisi od raspolozenja sluzbenika kod nas na carini.

Ja sam do sada preko 100 porudzbina imao sa ovih kineskih sajtova koje cega i za gluposti placao carinu.

Takodje na sajtovima gde pojedinci prodaju robu kao sto je to slucaj kod E-bay-a ako imas vise artikala prvo kontaktiras prodavca i trazis da ti spusti malo cenu. U 99% slucajeva spustaju nekada i znatno.

Primer:
Zeni sam porucio alat za torte. Nekoliko komada u vrednosti od 70 USD u regularnoj prodaji kod tog prodavca. Posle upita dobio sam popust od cak 30 USD. Sledeca tura kod istog malo manja porudzbina sa 50 USD na 35 USD.

Takodje sam dobijao i popuste za pletenice, sajlice, vage i sl.

Evo i nekih sajtova koga interesuje:

www.aliexpress.com
www.dhgate.com
www.banggood.com
www.tinydeal.com
www.pandawill.com
www.tmart.com

itd....

Kapetan:
narucio sam 20 artikala pre 3 nedelje sa TinyDeala sad cekam da stignu pa cu napisati iskustva... sve neke sitnice koje zivot znace... ukupna vrednost preko 150 evra ovde ... placeno oko 30 eur...

petar_kozic:
Porucivao sam drugarima mobilne. Na tri mobilna nije placena ni carina ni porez, a na neke sitne gluposti naplate.

Banana.

sceka:
Posto mi je malo bliska ta tema, a bez namere da pravdam uvoznike i trgovce ovde, pokusacu da vam malo objasnim razlike u ceni:

Problem sa isporukama robe male vrednosti i male kolicine je u tome da su kod nas zavisni troskovi prakticno isti bez obzira na vrednost i kolicinu tako da ako ja narucim deo od 3000 eur (iz EU) i sprovedem carinski postupak (carina 0%), platim prevoz, porez (PDV), taj deo ce me kostati = 3000 + 50 + 50 + 600 = 3700 eur, a recimo uvozim deo od 10 eur onda su cene (transport DHL - 20e) = 10 + 20 + 50 + 6 + 1= 87 eur!!! Od tih 86 eur ja i dalje zaradjujem samo odredjeni procenat od tih 10 eur jer su mi sve ostalo troskovi (50 eur - spediter, 20 eur - transport i 6 eur porez i da dodam evo samo 1 eur jer ne mogu da prodam po istoj ceni po kojoj sam i nabavio).

Kao sto vidite u prvom slucaju ako je roba skupa ja mogu da vam oprostim transport i carinu jer je to mali deo ali u slucaju male vrednosti ne mogu.

Ova prica vazi za firme i za male nabavke (kolicinski male) a to je slucaj najveceg broja nasih radnji jer niko nema para da pravi veliki lager a isporucioci mu traze pare odmah.

Tako da se nemojte odmah ljutiti na trgovce jer za nesto oni nisu krivi. BUSA2, javi se i ti pa potvrdi ili demantuj ovo!

114

petar_kozic:
Zato i postoji internet i online porudzbine. Kupi gde je jeftinije.

Drzava je kriva za odredjene stvari.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju