Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA

Delovi za vanbrodski ili zasto ce ova zemlja da propadne...

<< < (6/14) > >>

petar_kozic:
 eek

Ovi su oborili rekord.  umnik

LSI:
Kapetane, tekst koji ste citirali tačan je i istinit od prve do poslednje reči.

Najveći problem prilikom uvoza javlja se u fazi pripreme za carinski postupak.
Bez obzira na to da li roba dolazi na carinski terminal, preko neke kurirske službe ili preko pošte, za postupak carinjenja neophodno je da neko popuni papire i da to uradi kako valja.

Više od dvadeset godina radim na uvozu, roba mi je odlazila vozovima, kamionima, zbirnim, kontejnerskim isporukama, kurirskim službama, kupovao sam i preko interneta. Roba mi je stizala i preko DHLa i preko drugih kurirskih službi koje kod nas rade. Uvek je problem bio u pripremi dokumentacije.

Ili nedostaje izjava o nameni ili nije dobar tarifni broj ili je neko zatražio inspekcijski pregled ili carinik ima primedbu na izgled fakture ili na ono što u njoj piše ili ne piše...

I uvek imate nekog, pa da li je to špediter ili službenik te kurirske službe ili carinski službenik, tek uvek imate nekog ko ima manjak znanja ili manjak volje tog dana i onda sve mora da čeka.

Kapetan:
@LSI ...
narucivao sam minum 20-30 puta kao firma i kao fizicko lice... ne znamo koga speditera koristite kao firma al moj vam je savet da ga menjate... ja sam korsitio Transped pro team i DHL ... i papiri se uvek spreme PRE dolaska robe... samo jednom prilikom sam imao problema i to kada mi je DHL radio uvoz neke tehnicke robe pa je trebalo da se roba salje u kvalitet nis.. ali i to smo sredili ...

kao fizicko lice vi nemate ni potrebu da uvodite speditera u pricu osim ako ne idete preko DHL-a

nema opravdnja za Postu Srbije to je jedna skupina neobrazovanih, partijski primljenih znojaca stolica... cast izuzecima...

poenta je da firme koje su dobro organizovane sve zavrsavaju u najkracem roku sto je maximalnih 24 casa... recimo solarni paneli su se na carini zadrzali 15 minuta... a posta srbije koja zivi od mog PDV-a me je8e u zdrav mozak 9 dana ...

prisustvovao sam situaciji u ponedeljak u posti .... sedi sluzbenik poste i carinik, sluzbenik poste ima 70-80 godina jedva se krece (kako nije u penziji nije mi jasno)  i on prilicno nespretno i trapavo nekim tupim nozem otvara paket u kome se nalazi Iphone, uzima ga nestrucno vrti ga u rukama i daje carinuku , posle cega carinik pokusava jedno 5 minuta da upali telefon ali bezuspesno .... ne znam kako se zavrsilo ali da sam ja direktor poste kod mene bi morali na razgovor pa da vidimo dal ce sledeci paket tako da otvaraju ... ta cela operacija nije smela da traje duze od 2 minuta...

LSI:
Nisam ja, Kapetane, rekao da ja imam problema sa carinjenjem.
Gotovo svakodnevno imamo bar jedan uvoz, a nekada i više. Moji špeidteri to rade prilično dobro.

Ali greške se dešavaju.
I to je ono na šta sam ukazao - zbog tih grešaka dolazi do zastoja. Zbog grešaka i često zbog neznanja ili nemarnosti pojedinaca.

To su trenuci kada i ja gubim živce ali to ne pomaže.  Zato i predlažem da pokušate ovo da prihvatite sa filozofskim mirom i da kažete sami sebi da ima i gorih stvari od toga.

Kapetan:

--- Citat: LSI  23, 11, 2013, 21:19:28 posle podne ---Zato i predlažem da pokušate ovo da prihvatite sa filozofskim mirom i da kažete sami sebi da ima i gorih stvari od toga.

--- Kraj citata ---
ja nemam drugu zemlju pa da prihvatam takve stvari ...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju