Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA
Delovi za vanbrodski ili zasto ce ova zemlja da propadne...
STG:
--- Citat: petar_kozic 05, 11, 2013, 11:03:56 pre podne ---Da, svi ti Kineski wholesale sajtovi uglavnom imaju free shiping.
Treba gledati ko salje preko Hong Kong posta jer brze stize nego preko China post-a.
Da li cete platiti porez i carinu ili samo porez zavisi od raspolozenja sluzbenika kod nas na carini.
Ja sam do sada preko 100 porudzbina imao sa ovih kineskih sajtova koje cega i za gluposti placao carinu.
Takodje na sajtovima gde pojedinci prodaju robu kao sto je to slucaj kod E-bay-a ako imas vise artikala prvo kontaktiras prodavca i trazis da ti spusti malo cenu. U 99% slucajeva spustaju nekada i znatno.
Primer:
Zeni sam porucio alat za torte. Nekoliko komada u vrednosti od 70 USD u regularnoj prodaji kod tog prodavca. Posle upita dobio sam popust od cak 30 USD. Sledeca tura kod istog malo manja porudzbina sa 50 USD na 35 USD.
Takodje sam dobijao i popuste za pletenice, sajlice, vage i sl.
Evo i nekih sajtova koga interesuje:
www.aliexpress.com
www.dhgate.com
www.banggood.com
www.tinydeal.com
www.pandawill.com
www.tmart.com
itd....
--- Kraj citata ---
Ima svasta nesto na ovim linkovima... thumbup
Kapetan:
u petak su delovi stigli u srbiju ... post ih jos nisu usporucili danas sam otisao do carine da bi mi pokazali neku gomilu i rekli tamo su negde... no125
cekam i dalje... brze roba stigne iz singapura do savske ulice.. nego od savske do karaburme...
Sci:
Meni iz Nemacke stigla roba do carine za JEDAN dan. E od tada je na carini vec nedelju dana, da nece da prave kalup od tih moto grejaca? Danas pratim preko DHL-a i konacno vidim da je roba napustila carinu. Jbg, sutra je subota, ima da me zezaju do ponedeljka minimum kuku XKJHDGASED. Da sam bajsom otisao do Nemacke do sad bi doneo robu, stvarno mi nije jasno zasto im za jedan proizvod treba nedelju dana cekanja, pa nije to kontejner i to onaj prekookeanski... XKJHDGASED
LSI:
Sci, cariniku je potrebno gotovo isto toliko vremena za tu vašu pošiljku kao i za pošiljku koja stigne u kontejneru.
Papiri koje treba da popuni su gotovo identični (razlikuju se u broju stavki koje treba evidentirati u deklaraciji) - postupanje je isto.
Sve se svodi na to da li špediter ima načina da sa nekim od carinika "sredi" brži pregled robe, da li je dobro popunio papire i predao ih na vreme.
Ako se zalome pauze, pa nepredvidjena angažovanja carinika na nekim drugim poslovima, utvrdjivanje vrste robe i potrebe za dodatnim inspekcijskim pregledima... eto sijaset razloga zašto carinjenje retko kad bude uradjeno onoliko brzo koliko bi mi to želeli.
Kapetan:
--- Citat: LSI 23, 11, 2013, 09:59:08 pre podne ---Sci, cariniku je potrebno gotovo isto toliko vremena za tu vašu pošiljku kao i za pošiljku koja stigne u kontejneru.
Papiri koje treba da popuni su gotovo identični (razlikuju se u broju stavki koje treba evidentirati u deklaraciji) - postupanje je isto.
Sve se svodi na to da li špediter ima načina da sa nekim od carinika "sredi" brži pregled robe, da li je dobro popunio papire i predao ih na vreme.
Ako se zalome pauze, pa nepredvidjena angažovanja carinika na nekim drugim poslovima, utvrdjivanje vrste robe i potrebe za dodatnim inspekcijskim pregledima... eto sijaset razloga zašto carinjenje retko kad bude uradjeno onoliko brzo koliko bi mi to želeli.
--- Kraj citata ---
LSI sve sto ste napisali je krajnje netacno.. pravi primer za to vam je DHL koji je meni licno za manje od 3 dana isporucio neku robu iz Kine... u ponedeljak sam uplatio kinezu on je predao robu DHL-u u utorak ja sam u cetvrtak imao robu u rukama... kakvi spediteri , kakvi carinici ...
danas je tek roba krenula ka mojoj posti pogledajte sliku .. bruka i sramota... kome bre ja placama pdv ???? gomili nesposobnih drzavnih sluzbenika koji ne znaju da se organizuju kako treba... se*em im se u usta skrbava...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju