Udaljavate se od teme, ali na to smo navikli. Sad vidim da ste i svašta nakucali u medjuvremenu, ali neću da menjam post.
Zveki, istina, ako ti žena nije specijalista za nautika, šta će ti u toj priči? Ja sam brod kupovao zato što porodično volimo na vodu dok sam imao čamac od 5 metara svaki dan smo bili na njemu. Kad je došla kupovina broda, i kad sam krenuo da obilazim, listam, zovem, nije ni išla sa mnom. Sama je rekla - znam da znaš šta da kupiš. I bila je u pravu (valjda?)

Hoću da kažem da su žene jednostavno takve, da gledaju neke druge stvari, i da u ovoj priči može samo da te zbuni ili pokoleba. Kao i mi doduše.

Druga stvar, vidim da nemaš iskustva, kada pričaš o nevremenu, kažeš da se vidi ranije i da nećeš voziti sredinom Dunava. Veruj mi, kada se nadješ u gadnom nevremenu na sredini si najsigurniji. Bar je to neko moje iskustvo. Nisam prošao stotine oluja, ali jesam nekoliko i nadam se da neću više nijednu. A to što ga ti vidiš pola sata ranije, pa sa T4 uzvodno nećeš preći 4-5 km. To često nije dovoljno da se nadje neki dunavac da se skloni.
Ali hajde da probam da iznesem neko moje mišljenje o tome što želiš da kupiš. Po meni pasara u startu otpada, jer mislim da Titel ima za nijansu veću kabinu, što bi vama dosta značilo. Na taj titel posle staviš 25-30KS i glisiraš, ako ćeš ga koristiti i sam za pecanje, vrlo bitna stavka. Prelaženje većih razdaljina za kratko vreme, uz manju potrošnju goriva. Imao sam priliku da vidim uživo kako to izgleda i oduševio sam se, jedan poznanik iz Hrvatske ima tu kombinaciju (maverick ga bolje poznaje). A sa tom kombinacijom se i od nevremena lakše pobegne. To pasara nikad ne bi mogla da izvede. Staviš za prvu ruku T4, a onda u nekoj budućnosti jači motor.
Možda i najbolja kombinacija brzine / sigurnosti / uloženo-dobijeno jeste Poljin brod(ić). Raspitaj se malo oko carine, to nije skupo, skuplji može da izadje prevoz i PDV. Ako to uspeš nekako da uklopiš, bilo bi po meni najbolje.
Ovo je naravno moje mišljenje, gledano iz mog ugla. Sad kad imam brod, mogu reći da mi malo nedostaje penta u ruci, lagan čamac i "letenje" po Dunavu...