E, ovako treba... > Plovila
Sta izabrati-neki savet
poljo:
--- Citat: CIVIJA 27, 11, 2013, 16:44:20 posle podne ---Poljo ti si genije slatko sam se nasmejao !!!!
--- Kraj citata ---
Znam , jbg , nije lako ali se nosim sa tim teretom kako znam i umijem .
Iko , pa nisi valjda ocekivao da nastavimo da ozbiljno pisemo o ovoj temi kad je ocigledno da se pokretac teme z...va . Sto me nesto mrzi da iscitam ponovo sve ove strane ali onako po sjecanju : Kabinas barem perfektan sa svom opremom koji ce mu zena odobriti da kupi za nista para ....i sta sad da se ozbiljno kaze na ovo ?
Misha D:
kraj je blizu
zankiki:
Udaljavate se od teme, ali na to smo navikli. Sad vidim da ste i svašta nakucali u medjuvremenu, ali neću da menjam post.
Zveki, istina, ako ti žena nije specijalista za nautika, šta će ti u toj priči? Ja sam brod kupovao zato što porodično volimo na vodu dok sam imao čamac od 5 metara svaki dan smo bili na njemu. Kad je došla kupovina broda, i kad sam krenuo da obilazim, listam, zovem, nije ni išla sa mnom. Sama je rekla - znam da znaš šta da kupiš. I bila je u pravu (valjda?) kgk
Hoću da kažem da su žene jednostavno takve, da gledaju neke druge stvari, i da u ovoj priči može samo da te zbuni ili pokoleba. Kao i mi doduše. 7645218764198
Druga stvar, vidim da nemaš iskustva, kada pričaš o nevremenu, kažeš da se vidi ranije i da nećeš voziti sredinom Dunava. Veruj mi, kada se nadješ u gadnom nevremenu na sredini si najsigurniji. Bar je to neko moje iskustvo. Nisam prošao stotine oluja, ali jesam nekoliko i nadam se da neću više nijednu. A to što ga ti vidiš pola sata ranije, pa sa T4 uzvodno nećeš preći 4-5 km. To često nije dovoljno da se nadje neki dunavac da se skloni.
Ali hajde da probam da iznesem neko moje mišljenje o tome što želiš da kupiš. Po meni pasara u startu otpada, jer mislim da Titel ima za nijansu veću kabinu, što bi vama dosta značilo. Na taj titel posle staviš 25-30KS i glisiraš, ako ćeš ga koristiti i sam za pecanje, vrlo bitna stavka. Prelaženje većih razdaljina za kratko vreme, uz manju potrošnju goriva. Imao sam priliku da vidim uživo kako to izgleda i oduševio sam se, jedan poznanik iz Hrvatske ima tu kombinaciju (maverick ga bolje poznaje). A sa tom kombinacijom se i od nevremena lakše pobegne. To pasara nikad ne bi mogla da izvede. Staviš za prvu ruku T4, a onda u nekoj budućnosti jači motor.
Možda i najbolja kombinacija brzine / sigurnosti / uloženo-dobijeno jeste Poljin brod(ić). Raspitaj se malo oko carine, to nije skupo, skuplji može da izadje prevoz i PDV. Ako to uspeš nekako da uklopiš, bilo bi po meni najbolje.
Ovo je naravno moje mišljenje, gledano iz mog ugla. Sad kad imam brod, mogu reći da mi malo nedostaje penta u ruci, lagan čamac i "letenje" po Dunavu...
zveki66:
Zankiki, hvala na iskrenom misljenju.
Aman ljudi sta ste zapeli, zena pa zena. Ne odlucuje ona sta ce da se kupi ali nije ni da se nista ne pita.
Zasto? Zato sto i ona voli vodu, pecanje i sta ti ga ja znam vec. E, da bih mogao vise vremna ja provoditi na camcu i vodi, logicno ici ce onda i ona. Da bi isla mora imati bar malo sigurnosti u tome u cemu se nalazi. Da mogu ili da zelim pa da kupujem brodic od 9,10 ili vec koliko metara otisao bih sam i kupio jer tu ne bi bilo promasaja, bar sto se tice velicine.
Ovako, kupujem neku "ljusku" od camca i ne mogu ocekivati da ce aminovati bilo sta da kupim.
Da kupujem samo za sebe, onaj T9 bi vec odavno bio kod mene.
A za nevreme sam mislio u stilu vidis da nailazi, ne moras da izadjes na vodu ili cuti gde si ako si vec na vodi.
Nadam se da cu za vikend kupiti nesto i da vam vise necu dosadjivati.....bar ne u ovoj temi.
maverick:
evo jedan snimak t9 kolega retfala ga vozi s tohatsu 30 ks...a posto volimo da se trkamo na skupovima, na ovom je mislim bio i zankiki jh
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju